06/09/2023

UIC Barcelona School of Architecture comença el curs amb el Taller Vertical ‘Habitar la façana’

El Taller Vertical és un exercici acadèmic en el qual participen prop de 200 alumnes, de segon a cinquè, que treballen les seves propostes en equips, a partir d’una temàtica concreta. En l’edició d’enguany, els alumnes han de dissenyar sis prototips de sistemes modulars de façana per a edificis residencials

Aquest taller marca l’inici de l’any acadèmic de UIC Barcelona School of Architecture, des de fa 25 anys. En aquesta ocasió, amb el títol “Habitar la façana”, els alumnes de l’Escola han hagut d’explorar, dissenyar i construir, durant una setmana, un sistema modular industrialitzat de façana, del qual hauran de presentar un prototip escala 1:1 divendres que ve, 8 de setembre.

El Taller Vertical 2023 està dirigit per Víctor Echarri i Ricardo Gómez Val, director i professor, respectivament, de l’Escola, i coordinat pel també professor Jordi Roviras.

Echarri, en la inauguració d’aquesta activitat, va destacar el valor de realitzar activitats acadèmiques transversals i va recordar que “el Taller Vertical promou els valors d’aquesta universitat, com la lleialtat entre companys, el treball dur i de qualitat, i el respecte mutu”.

Com en altres ocasions, els alumnes han pogut treballar amb materials reals, gràcies als diferents patrocinadors que hi han participat: ROCKWOOL, Technal, Kriskadecor, Saint Gobain, iGuzzini i Hiemesa.

D’altra banda, a més de l’activitat pràctica, els alumnes han assistit a les diferents conferències i, els professors, als seminaris de recerca, relacionats amb la temàtica.

En aquesta 25a edició del taller, els professors que hi han participat han vingut de diferents universitats espanyoles: Javier Neila, doctor arquitecte i catedràtic de la Universitat Politècnica de Madrid; Rufino Hernández Minguillón, doctor arquitecte i professor titular de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat País Basc; Alberto Meiss, doctor arquitecte i professor titular de l’ETS d’Arquitectura de la Universitat de Valladolid; Alberto Burgos, doctor arquitecte i professor de l’ETSA de la Universitat de València, i Antonio Salmerón, doctor arquitecte de la Universitat d’Alacant.