24/04/2024

UIC Barcelona School of Architecture obté un projecte Llavor per millorar la digitalització en el sector AEC (Arquitectura, Enginyeria i Construcció)

El projecte ha estat atorgat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya en el marc de la convocatòria dels ajuts d’Indústria del Coneixement (IdC) per a l’any 2023, i està liderat pels professors i investigadors Diego Navarro i Oriol Carrasco.

Els professors i investigadors de UIC Barcelona School of Architecture Diego Navarro i Oriol Carrasco han obtingut un projecte Llavor en el marc de la convocatòria dels ajuts d’Indústria del Coneixement (IdC) per a l’any 2023. El projecte té com a objectiu revolucionar la manera en què es dissenyen i executen els projectes constructius.

Davant les discrepàncies entre el disseny digital i els fluxos de treball en les construccions actuals, l’automatització de processos es presenta com un dels pilars fonamentals per ampliar les capacitats del que es coneix com a modelització d’informació de construcció (BIM, en les sigles en anglès) tradicional. El BIM és una metodologia de treball col·laboratiu aplicada al sector de la construcció per facilitar la gestió de projectes d’enginyeria, arquitectura i construcció.

“S’espera que aquestes mesures tinguin un impacte significatiu en el sector, i facilitin projectes més eficients sense renunciar a la complexitat, i propiciïn així la transició a la revolució industrial 4.0.”, exposa l’investigador Diego Navarro. Per la seva part, Oriol Carrasco comenta: “Fer que metodologies avançades siguin accessibles per a diverses parts interessades promou la transparència, la col·laboració i la unificació en la indústria”.

Aquest projecte és un dels tres projectes Llavor que ha aconseguit la Universitat en la convocatòria IdC de 2023. En total, UIC Barcelona ha aconseguit sis projectes en aquesta convocatòria: tres projectes Llavor i tres projectes Producte, amb un finançament total de 470.500 euros.