28/01/2016

UIC Barcelona signa un conveni amb Berkeley per enviar-hi alumnes durant la Summer School

Aquest mes de gener ha entrat en vigor el conveni signat per totes dues universitats pel qual els alumnes de UIC Barcelona podran accedir als cursos d’estiu de la Universitat californiana i convalidar crèdits de les seves titulacions.

La Universitat de Califòrnia, Berkeley, una de les cinc millors universitats del món i la primera entre les públiques, s’ha mostrat interessada a rebre els alumnes de UIC Barcelona, ​​que es converteix en el primer partner que té a Espanya per la seva Summer School, d’entre els més de 70 que té al món.

El conveni va acabar de prendre forma amb la visita institucional que la delegació de la Universitat californiana va fer a les instal·lacions del Campus Barcelona i el Campus Sant Cugat, i es va formalitzar, finalment, el mes de desembre passat.

Aquesta relació també s’estén a les estades de recerca. El vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, el Dr. Jaume Armengou, promotor del conveni, ja va fer una estada a Berkeley durant tot l’any 2012. Properament, hi farà una altra estada de tres mesos la professora Jasmina Berbegal, de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials.

El conveni per a l’escola d’estiu s’aplicarà aquest curs als alumnes de les facultats d’Humanitats, Dret, Comunicació i la School of Architecture. El proper curs 2016-2017 es farà extensiu, també, a les facultats de Medicina i Ciències de la Salut i d’Econòmiques i Ciències Socials.

L’assistència als cursos d’estiu de Berkeley serà reconeguda a UIC Barcelona amb crèdits propis de les titulacions de les facultats esmentades. Els alumnes que hi estiguin interessats hauran d’acreditar un nivell d’anglès equivalent al Certificate of Advanced English (CAE) i podran gestionar l’accés les sol·licituds a través de l’àrea internacional de les seves facultats.

La durada dels cursos serà d’entre 6 i 12 setmanes i es duran a terme entre el 23 de maig i el 12 d’agost. La inscripció s’ha de formalitzar amb un mínim de 5 setmanes d’antelació.