11/03/2024

Un any més, UIC Barcelona se situa en el top 10 de les universitats amb més aprovats en el MIR

La totalitat dels graduats per la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut han superat la nota de tall de la convocatòria recent

Així ho mostren les dades publicades pel Servei de Gestió de Formació Sanitària Especialitzada del Ministeri de Sanitat. En la convocatòria de 2024, el 100 % dels metges graduats per UIC Barcelona han aprovat l’examen MIR, i s’han situat d’aquesta manera entre les universitats espanyoles amb una taxa més alta de graduats que superen la nota de tall.

De tots ells, el 12 % es posicionen entre els 1.000 primers de la llista d’aprovats, que enguany té 11.755 professionals de la medicina que opten a les 8.772 places MIR disponibles. En aquest sentit, la Dra. Esther Calbo, degana de la Facultat, es mostra “molt satisfeta pel nivell excel·lent que mantenen les deu promocions de metges que s’han format a UIC Barcelona i que plasmen l’esforç dels estudiants i l’alta exigència de l’equip docent”.

Com mostren aquestes dades, UIC Barcelona és la universitat espanyola amb la regularitat més alta en aquest indicador que, amb un percentatge mitjà del 98,6 %, és el més alt de l’Estat en els últims deu anys. “Els resultats obtinguts en les diferents convocatòries del MIR, juntament amb altres indicadors, mostren l’alt nivell assolit amb la metodologia de UIC Barcelona, centrada en la formació integral dels futurs metges i en el desenvolupament de competències transversals”, ha explicat Calbo.

Una exigència i qualitat docent que es veuen reconegudes amb l’obtenció de l’acreditació de la World Federation for Medical Education (WFME), que converteix UIC Barcelona en la primera universitat privada de tot Espanya a obtenir aquest segell de qualitat internacional.
 

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)