02/11/2022

Un projecte de la Càtedra Direcció per Missions rep el premi Sustainability Action 2022

El projecte Purpose-Driven Organizations, dirigit pel Dr. Carlos Rey, impulsa la implantació i el mesurament de la vivència del propòsit en les organitzacions

La Càtedra Direcció per Missions de UIC Barcelona, Corporate Excellence i la Fundació DPMC, van rebre el 18 d’octubre passat, en el Sustainability Day celebrat a Madrid, el premi Sustainability Actions 2022, pel projecte Purpose Driven Organizations, un manual per a la implantació i mesurament del propòsit en les organitzacions. El projecte, liderat pel Dr. Carlos Rey, professor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de UIC Barcelona, s’ha desenvolupat arran del model tridimensional del propòsit. Aquest model impulsa el desenvolupament del propòsit en les dimensions de l’autenticitat, la coherència i la integritat relacionades amb el coneixement, la motivació i l’acció.

“Aquest premi suposa un reconeixement a la recerca científica que ha desenvolupat tot l’equip de la Càtedra Direcció per Missions des de fa 15 anys i alhora un reconeixement al bé que suposa per a la societat la implementació d’aquesta eina en les empreses”, afirma Carlos Rey després de rebre el guardó.

El projecte premiat impulsa la creació d’eines de les quals disposa la Càtedra Direcció per Missions per al mesurament del propòsit en les organitzacions. “Des de la Càtedra treballem la transferència de coneixement amb aquestes eines, que estan a la disposició de les empreses amb l’objectiu de fer una implementació real en les organitzacions, fugint sempre del ‘purposewashing’”, comenta Rei.

El manual Purpose-Driven Organizations. Management Idees for a Better World ofereix solucions per garantir que els treballadors donin suport a un propòsit compartit diferenciador i únic, al mateix temps que l’organització es beneficia dels propòsits individuals de cadascun dels seus treballadors. El llibre promou un canvi de model a l’hora de fer empresa i ofereix una visió tant per als acadèmics com per als professionals, basada en el rigor científic. “El mesurament del propòsit és un concepte complex que requereix rigor, i això només ho podem aconseguir amb recerca científica”, assegura el director de la Càtedra.

La Càtedra Direcció per Missions de UIC Barcelona, unida a la Fundació DPMC, posa a la disposició de les organitzacions les eines de mesurament del propòsit a la seva pàgina web, així com al manual Purpose-Driven Organizations (Open Access).

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)