14/10/2022

El Campus Sant Cugat acull la primera edició del UIC PhD Day Ciències de la Salut

La jornada, organitzada per la Comissió Acadèmica del Doctorat en Ciències de la Salut, va tenir com a objectiu principal afavorir la transmissió i la difusió de la recerca que es duu a terme a UIC Barcelona en l’àmbit de la salut

El divendres 7 d’octubre, el Campus Sant Cugat va acollir la primera edició del UIC PhD Day Ciències de la Salut, impulsat per l’Escola de Doctorat. Dirigida a alumnes de doctorat, màsters, postgraus i estudiants dels últims cursos de grau de la Universitat, la jornada científica va donar a conèixer les deu línies de recerca del Programa de Doctorat en Ciències de la Salut. Per fer-ho, els responsable de cada línia van impartir una conferència informativa que va anar seguida de la presentació, en format comunicació oral o pòster, del projecte de recerca d’un dels seus doctorands. 

D’aquesta manera, durant la jornada científica els participants van poder conèixer de primera mà les línies de recerca del Programa de Doctorat en Ciències de la Salut:

  • Pal·liació al final de la vida i en la cronicitat. Comunicació amb el pacient, liderada per la Dra. Cristina Monforte. La conferència la va impartir la Dra.Denise Pergolizzi.
  • Educació en salut, liderada pel Dr. Albert Gallart.
  • Recerca translacional, clínica i aplicada, dirigida pel Dr. Xavier Corbella.
  • Malalties infeccioses: prevenció, diagnòstic i tractament, liderada pel Dr. José Nart i per la Dra. Carmen Muñoz Almagro.
  • Avaluació dels determinants de salut, dirigida pel Dr. José M. Martínez.
  • Valoració i actuació de la fisioteràpia en el control del moviment, liderada per la Dra. Caritat Bagur.
  • Bioenginyeria i medicina regenerativa, dirigida pel Dr. Román Pérez.
  • Recerca bàsica i clínica aplicada a l’odontologia, liderada pel Dr. Federico Hernández-Alfaro i el Dr. Miguel Roig. La conferència la van impartir la Dra. Maria Giralt i el Dr. Miguel Roig.
  • Recerca en neurociències, dirigida per la Dra. Núria Casals. La conferència la va impartir la Dra. Rosalía Rodríguez.
  • Recerca en fisiologia cel·lular i malalties hematològiques hereditàries, liderada pel Dr. Josep Clotet. La conferència la van impartir el Dr. Javier Jiménez i la Dra. Mayka Sánchez.

 

En la primera edició del UIC PhD Day Ciències de la Salut, hi van assistir 60 persones entre alumnes i directors, i hi van participar més de 24 investigadors de UIC Barcelona.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)