26/10/2020

El Departament de Medicina rep una subvenció de ‘la Caixa’ per investigar l'impacte socioeconòmic de la COVID-19 a Espanya

L'estudi, liderat pel Dr. Pere Castellví, investigador de l’Àrea d’Epidemiologia i Salut Pública, també permetrà conèixer l'impacte real de la pandèmia en l’àmbit psicològic

L'estudi “Socio-economic and psychological impact of COVID-19 pandemic in a Spanish representative population-based cohort”, liderat pel Dr. Pere Castellví, professor i investigador de l’Àrea d’Epidemiologia i Salut Pública del Departament de Medicina, ha rebut una subvenció de l'Observatori Social de ‘la Caixa’ per analitzar l'impacte socioeconòmic de la pandèmia a Espanya.

L'objectiu principal de la recerca és avaluar si hi ha hagut un augment de la precarietat laboral, més depressió, una ansietat generalitzada, una ideació de la conducta suïcida i un augment de la violència de gènere. “També s'avaluarà quins són els factors resilients en cas que es presentin aquests problemes psicològics”, explica Castellví.

Per fer la recerca s'ha utilitzat una mostra original adulta i representativa espanyola a la qual ja es va avaluar la seva salut mental fa un any en el marc d'un estudi liderat pel Dr. Carlos García Forero, investigador i professor del Departament de Medicina. D'aquesta manera, a través de la revaluació es podrà conèixer l'impacte real de la pandèmia de la COVID-19 tant a nivell socioeconòmic com psicològic. “Aquest estudi és nou perquè la gran majoria de les recerques es realitzen de manera retrospectiva i no permeten avaluar-ne l'impacte abans i després”, assegura Pere Castellví.