13/01/2023

El Dr. Uciel Chorostecki, beca Ramón y Cajal, s’incorpora al departament de Ciències Bàsiques

L’investigador, especialista en biociències i biotecnologia, s’uneix a UIC Barcelona gràcies a la prestigiosa beca que atorga el Ministeri de Ciència i Innovació 

Uciel Chorostecki, doctor en Ciències Biològiques i especialista en Biociències i Biotecnologia, s’incorpora al departament de Ciències Bàsiques de UIC Barcelona per estudiar l’evolució i l’estructura d’ARN no codificant en animals, plantes i fongs.

Llicenciat en Ciència Computacional i doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Nacional de Rosario (Argentina), Chorostecki ha realitzat un projecte de recerca postdoctoral al Barcelona Supercomputing Centre (BSC) i l’Institut de Recerca en Biomedicina (IRB), i ha rebut recentment la beca Ramón i Cajal atorgada pel Ministeri de Ciència i Innovació a joves investigadors en la convocatòria de 2021.

A més a més de la seva experiència com a investigador, ha exercit de docent durant més de deu anys i s’ha dedicat a la tutoria d’estudiants de grau i postgrau procedents de diferents camps. El 2021 va fundar Kresko RNATech, una startup per a productes nutricèutics i cosmètics basats en petits ARN reguladors.

Amb la incorporació d’Uciel Chorosteki, el departament de Ciències Bàsiques suma ja quatre investigadors del programa Ramón y Cajal: Román Pérez, director del Bioengineering Institute of Technology i del grau en Bioenginyeria de la Universitat; Adam Ranson, líder del Grup de Recerca de Circuits Corticals, i Roni Wright, reconeguda també amb l’ajuda CaixaResearch Validate per investigar un tractament eficaç en el càncer de mama agressiu.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)