04/05/2021

Erasmus+ al Regne Unit: alumnes, PAS i PDI de UIC Barcelona podran fer estades en aquest país fins al maig de 2023

La Universitat ja està treballant per restablir acords bilaterals amb universitats britàniques a partir de l’any 2023

La sortida recent del Regne Unit de la Unió Europea ha tingut conseqüències directes en els programes de mobilitat entre universitats del Regne Unit i universitats de la resta d’Europa en el marc d’Erasmus+. Per això, el país britànic no continuarà la seva col·laboració amb el programa Erasmus + 2021-2027, com apareix indicat en la llista de preguntes freqüents elaborada i publicada per la Comissió Europea en aquest enllaç.

No obstant això, la comunitat UIC Barcelona podrà continuar fent estades al Regne Unit amb fons o beques del projecte Erasmus+ 2020-2021 fins al maig de 2023, arran d’una ampliació extraordinària del pressupost. A partir d’aquesta data, s’està estudiant si els alumnes i personal de UIC Barcelona podran continuar beneficiant-se d’una beca a través d’algun altre mecanisme.

Aquesta situació no suposa el final de les relacions de mobilitat entre les universitats del Regne Unit i UIC Barcelona. Per això, el Servei de Relacions Internacionals de la Universitat està treballant per restablir acords bilaterals amb les universitats britàniques amb les quals fins ara la nostra institució ha tingut convenis de mobilitat.

Com a alternativa al programa Erasmus+, el Departament d’Educació del Regne Unit ha presentat el Turing scheme, un programa de mobilitat internacional exclusivament per a estudiants inscrits en institucions angleses.

Podeu trobar informació més detallada en el següent enllaç.