28/02/2023

La Dra. Mercè Boada, reconeguda en el Top 100 de Dones Líders d’Espanya

La neuròloga Mercè Boada, cofundadora i directora mèdica de fundació ACE i professora del departament de medicina de la universitat, ha estat guardonada en la X Edició de 'Les Top 100 Dones Líders d’Espanya', per la seva trajectòria en la recerca contra l’Alzheimer

El portal de lideratge femení MagasIN reconeix anualment a cent dones que destaquen en el seus respectius àmbits professionals. El 22 de febrer el Teatre Reial de Madrid va acollir la X edició d’aquesta gal·la, on la Dra. Mercè Boada va ser reconeguda dins la categoria d’acadèmiques, investigadores i pensadores. Aquest guardó reconeix trajectòria professional de la professora del departament de Medicina de UIC Barcelona, que compta amb més de 35 anys dedicats a la recerca del Alzheimer, així com el seu paper com a líder i coordinadora de nombrosos projectes de referència a nivell internacional.

La Dra. Mercè Boada és neuròloga i cofundadora d’Ace Alheimer Center Barcelona, una entitat privada sense ànim de lucre que col·labora amb UIC Barcelona i que se centra en el diagnòstic, tractament, recerca i ajuda a les persones amb Alzheimer. Boada ha desenvolupat la seva activitat professional en l’àmbit de les demències i s’ha especialitzat en la recerca de biomarcadors i proteïnes de la malaltia, així com factors genètics i ambientals involucrats en la seva aparició.

Al llarg de la seva trajectòria, la Dra. Boada ha publicat més de 200 articles i participat en més de 150 assajos clínics. La seva trajectòria com investigadora també ha estat reconeguda en la recent edició del rànquing “World’s Top 2% Scientists” de la Universitat d’Stanford, que inclou a la Dra. Boada entre els científics més influents del món.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)