17/06/2021

L’Institute for Multilingualism celebra la 6a edició de l’Spring Research Seminar

La jornada tenia com a objectiu principal intercanviar interessos de recerca relacionats amb la lingüística aplicada i l‘educació plurilingüe amb professorat d’altres universitats i d’altres facultats de UIC Barcelona

El divendres 11 de juny, UIC Barcelona va acollir la 6a edició de l’Spring Research Seminar, un seminari anual de recerca organitzat per l’Institute for Multilingualism del Departament de Lingüística Aplicada.  

L’edició d’enguany, titulada “Multilingualism and Language Learning”, es va celebrar en línia amb més de seixanta participants registrats d’arreu del món (incloent-hi els EUA, Gran Bretanya, Grècia, Algèria, i Hong Kong), els quals van poder assistir a les dues sessions plenàries principals a càrrec de la Dra. Cristina Escobar Urmeneta de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Dr. Roger Gilabert Guerrero de la Universitat de Barcelona.

Els ponents convidats van compartir la seva recerca en el camp del multilingüisme i van tractar temes relacionats amb l’adquisició de segones llengües, l’ensenyament de l’anglès i el castellà com a llengües estrangeres o els enfocaments d’Aprenentatge Integrat de Contingut i Llengua (AICLE) i la Integració de Continguts i Llengua en l’Educació Superior (ICLES).

En la jornada, que va començar a les 9 h del matí i va finalitzar a les 17 h de la tarda, també hi van intervenir experts d’universitats catalanes, espanyoles i internacionals que, mitjançant presentacions, van tractar temes d’actualitat com la creació, implementació i avaluació de graus universitaris en anglès a Catalunya, els guanys dels estudiants que segueixen programes en els quals la llengua vehicular és l’anglès, propostes didàctiques innovadores per fomentar l’aprenentatge de la llengua estrangera i l’important paper que hauria de jugar l’anàlisi de les necessitats (needs analysis) en el disseny d’activitats i tasques a l’aula.

Tant els assistents com els participants van tenir l’oportunitat de socialitzar i interactuar a Gather Town, la plataforma en línia per fer networking entre sessions i conferències.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)