24/03/2023

Mig centenar de persones participen a la 8a edició de l’Spring Research Conference

UIC Barcelona ha acollit la 8a edició de l’Spring Research Conference, un seminari anual de recerca organitzat per l’Institute for Multilingualism del Departament de Lingüística Aplicada. La jornada tenia com a objectiu principal reunir especialistes en l’àmbit de la recerca sobre bilingüisme i multilingüisme des de diferents perspectives metodològiques

A l’edició d’enguany, titulada “Teaching, learning and communicating in multilingual contexts”, a més d’haver-hi participat persones de totes les universitats catalanes, han vingut professors d’universitats estrangeres, com la de Lituània, la de Varsòvia i la de Viena. “És una jornada —explica Helena Roquet, directora de l’Institute for Multilingualism de UIC Barcelona—, que dona a conèixer el nostre grup de recerca en adquisició multilingüe com a referent a Catalunya”.

Enguany, el tema comú denominador de la jornada ha estat l’ensenyament, l’aprenentatge i la comunicació en els contextos multilingües, i les dues ponències principals han estat les pronunciades per David Lasagabaster i Ana Llinares, de la Universitat del País Basc i la Universitat Autònoma de Madrid, respectivament.

A més a més, hi han intervingut experts d’universitats catalanes, espanyoles i internacionals a través de presentacions orals i pòsters. De l’estranger, concretament, hi han participat professors de la Universitat de Viena, la Universitat de Varsòvia, la Universitat d’Oxford i la Kaunas University of Technology (Lituània).

Des del curs 2014-2015, cada primavera, l’Institute for Multilingualism organitza un seminari de recerca que té lloc a les instal·lacions de UIC Barcelona. El que va començar com un seminari a petita escala ha crescut fins a convertir-se en una trobada internacional, i aquest any ha passat a ser l’Spring Research Conference.