19/09/2022

Patricia Benayas, experta en gestió del temps: ‘No podem administrar el temps, només gestionar les nostres prioritats’

En el marc del projecte “In time”, que ha obtingut la Beca Fundació Puig en Innovació Docent, la Facultat de Dret de UIC Barcelona va oferir una sessió sobre organització i planificació

La gestió del temps és per a molts una preocupació avui dia. En una societat que mai té temps i que ha passat de poder mantenir la concentració durant una hora seguida a tan sols vuit minuts, l’organització i la priorització s’han tornat vitals per poder planificar-se. Aquesta realitat també afecta els estudiants universitaris, i és per això que la Facultat de Dret de UIC Barcelona va organitzar el 14 de setembre una sessió amb la coach experta en gestió del temps Patricia Benayas dirigida a tots els alumnes de la Facultat.

La sessió de Benayas s’emmarcava dins del projecte “In time”, que busca ajudar en la planificació i la millora del rendiment dels estudiants i que ha obtingut la Beca Fundació Puig en Innovació Docent “perquè és una necessitat per als alumnes i una de les soft skills més valorades i demandades per les empreses”, explicava Montserrat Nebrera, professora de Dret i presentadora de l’acte. “Des de UIC Barcelona ens agradaria que alguns dels problemes dels estudiants sobre com poden gestionar el seu temps es poguessin resoldre durant el seu pas per la universitat i és per això que hem apostat per aquest projecte”, afirmava Nebrera.

En el seu discurs, Benayas va començar a assentar les bases d’una bona planificació que, segons l’experta, és el que ajuda a ser més productiu i a millorar el rendiment personal, sempre que es tinguin clares les prioritats i on posem el focus d’atenció propi. “Hem de canviar el ‘no tinc temps’ pel ‘sí que tinc temps’, però jo decideixo el que faig amb el temps que tinc, per això hem d’aprendre a dir que no”, explicava la coach.

Benayas també va recalcar la importància de definir els objectius personals i professionals per poder aconseguir les nostres metes: “L’ideal és que els nostres objectius siguin SMART, és a dir, específics, mesurables, assolibles, realistes i que es puguin realitzar en un temps determinat. Si no és així, mai no aconseguirem fer-ho”.

Els alumnes assistents a la sessió, després de la ponència, van participar en un taller pràctic de la mateixa Patricia Benayas sobre l'eina del Bullet journal, que s'utilitzarà al llarg del curs per a millorar l'organització del temps.

Sobre la beca Fundació Puig en Innovació Docent

El projecte “In Time”, de la Facultat de Dret, ha obtingut una de les beques IV edició de la Beca Fundació Puig en Innovació Docent. L’objectiu de la beca és donar suport a la tasca educativa del professorat de la Universitat mitjançant les aportacions de projectes innovadors que busquin l’excel·lència docent amb la introducció de millores en processos d’aprenentatge d’estudiants i de qualitat docent en l’àmbit universitari.

El projecte està liderat per Montserrat Nebrera i Pilar Rey, i hi ha col·laborat María Fernández Arrojo, Montse Gas, Juan José Guardia, Carmen M. Lázaro, María Mut, M. Alejandra Vargas i Belén Zárate, professors de la Facultat. La proposta està basada en una innovació que incideix directament en l’adquisició i desenvolupament de les competències a través de la reflexió, concentració i planificació del temps dels estudiants.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)