03/07/2020

UIC Barcelona apareix posicionada al Rànquing de Xangai per tercer any consecutiu

La Universitat torna a classificar-se per tercer any consecutiu al Rànquing de Xangai de disciplines acadèmiques en l’especialitat de Dentistry & Oral Sciences. En l’àmbit mundial UIC Barcelona es classifica en el tram 151-200 de 300, mentre que en l’àmbit nacional s’ubica en el tram 3-4 de 7.

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU o Rànquing de Xangai) és un dels rànquings més coneguts mundialment. Es tracta d’una llista elaborada per un grup d’especialistes de la Universitat Jiao Tong de Xangai (Xina) per valorar la qualitat de les millors universitats del món.
 
En la classificació “Global Ranking of Academic Subjects 2020”, el rànquing ha organitzat per odre d’excel·lència més de 4.000 institucions d’educació superior entre 54 matèries acadèmiques, distribuïdes en cinc àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. Els especialistes han fet servir cinc indicadors: el nombre d’articles publicats, el percentatge de cites, les aparicions en revistes internacionals, la presència en revistes de prestigi i el nombre d’investigadors premiats.
 
Dins l’àmbit estatal, només 7 universitats espanyoles es classifiquen en el rànquing en l’especialitat Dentistry and Oral Sciences; 6 d’aquestes són universitats públiques i una de privada, que és UIC Barcelona. La Universitat es classifica en el tram 3-4 en l’àmbit nacional dins d’aquesta matèria de l’àrea de ciències mèdiques. En l’àmbit mundial es troba en el tram 151-200.