13/10/2021

UIC Barcelona rellança la Càtedra d’Empresa hARQware Platform amb l’impuls de Simon i TdB Arquitectura

La càtedra té per objectiu garantir la integració de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) en la indústria de l’edificació per reduir el seu impacte mediambiental i millorar la qualitat de vida de les persones

UIC Barcelona acaba de rellançar la Càtedra d’Empresa hARQware Platform gràcies al suport de les empreses Simon i TdB Arquitectura. La càtedra s’integra en l’àmbit d’activitat del Laboratori d’Innovació Tecnològica per a l’Edificació Industrialitzada i Sostenible (LITEIS) de UIC Barcelona School of Architecture, i està dirigida pel Dr. arquitecte i professor Juan Trias de Bes.

L’objectiu de recerca principal de la càtedra és la creació d’una plataforma digital per fomentar la integració de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en la indústria de l’edificació i de l’hàbitat urbà. Amb això, es persegueix, d’una banda, garantir l’accés compartit dels usuaris a múltiples serveis i, de l’altra, obtenir informació per a l’optimització del consum energètic dels edificis. Segons declaracions de Juan Trias de Bes i Alessandra Curreli, director i coordinadora de la càtedra respectivament, “l’objecte últim de la recerca és millorar el disseny dels espais habitables més quotidians, com l’habitatge i el lloc de treball”.

“Ecosistema d’empreses”
La Càtedra hARQware Platform pretén impulsar la humanització de les tecnologies digitals, posant-les al servei de les comunitats, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i reduint, alhora, l’impacte mediambiental de l’edificació. Per això, la càtedra actuarà a manera d’un “ecosistema d’empreses”, una estructura organitzativa que proporciona l’entorn tecnològic ideal per al treball de recerca, incidint en l’aplicació dels resultats en projectes pilot i casos reals.

Simon és la capçalera d’un grup industrial especialitzat en solucions tecnològiques d’il·luminació, control de llum, connectivitat i material elèctric per a projectes contractuals (comerç al detall, hostaleria, llocs de treball) i residencials. Per a tots aquests espais, es manté una ferma aposta pel disseny i la innovació, que ha conduït Simon, precisament l’any del seu primer centenari, a aconseguir el Premi Nacional de Disseny que concedeix el Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat. S’ha posicionat com a empresa líder en el mercat espanyol, consolidant la seva presència en més de 90 països.

TdB Arquitectura és un despatx d’arquitectura fundat a Barcelona el 1992. La signatura ha desenvolupat la seva trajectòria professional en l’àmbit de l’edificació i de l’urbanisme, contemplant la pràctica de l’arquitectura des de la importància de la integració urbana, els valors de la tradició constructiva, i la vocació de servei a la societat. Actualment, té la seva seu principal a Barcelona i també té presència a Madrid.
 

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)