25/11/2021

UIC Barcelona se suma al 25-N i subscriu els comunicats de la Comissió Dones i Ciència del CIC i la CRUE

La Universitat s’adhereix al Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

En un context com el de la pandèmia global, el 25 de novembre segueix sent noticia. I és que, enguany, han augmentat els casos de violència de gènere tal com ha afirmat en diverses ocasions el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres. En una de les seves intervencions, va manifestar que les Nacions Unides instava tots els governs a la prevenció i la reparació dels casos en el disseny dels plans nacionals de resposta a la COVID-19.

Seguint aquesta línia, i tal com exposa el Manifest de la Comissió Dones i Ciència del CIC, el qual la Universitat ha subscrit, “en aquests mesos han proliferat l’ús de plataformes digitals amb consum de continguts de tipus sexual, pornogràfic i violents amb un increment de la ciberviolència. Per aquest motiu s’estan incrementant els recursos d’atenció, jurídics i socials, i això fa molt més difícil la vida de moltíssimes dones”.

La Comissió Dones i Ciència anima a fer denúncia i sensibilització: “Avui també és un dia d’esperança i de solidaritats entre totes les dones del món que pateixen violències que poden venir del mateix entorn familiar, de persones desconegudes o de les institucions. Per això, les universitats, com a institucions generadores i transmissores de coneixement i valors, han d’esdevenir institucions referents en igualtat i en compromís amb l’erradicació de les violències contra les dones”.

D’altra banda, i segons el Manifest elaborat i publicat per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), el document destaca la voluntat del sistema universitari espanyol per “advertir sobre l’anomenada ‘violència vicària’, l’exercida pels maltractadors contra els éssers estimats de les víctimes, especialment sobre les filles i els fills, com a mitjà per causar el màxim dolor i patiment”.

Així mateix, des de UIC Barcelona, coincidint amb el 25 de novembre, destaquem que l’any passat (15 de juliol de 2020) es va aprovar per acord de la Comissió Executiva de la Junta de Govern el Protocol per a la prevenció, avaluació i intervenció davant l’assetjament i que la Institució té un fort compromís amb la igualtat, el respecte i la convivència.

En el context d’aquest Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, la Unitat d’Igualtat de UIC Barcelona organitza una conferència virtual a càrrec de la jutgessa contra la violència de gènere Rocío Fons. La sessió es farà el proper 29 de novembre de 15 h a 16 h a través d’aquesta sala Zoom.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)