10/09/2021

‘Modulit’ s’erigeix com a proposta guanyadora de la XXV edició del Taller Vertical

Es tracta d’un sistema de mobiliari urbà modular i versàtil que busca implicar els ciutadans en la configuració de l’espai urbà

Dijous passat, 9 de setembre, va tenir lloc la presentació d’instal·lacions de la XXV edició del Taller Vertical de UIC Barcelona School of Architecture que, enguany, es va articular sota el títol “Unlimited city. Designing inclusive and accessible urban furniture for Barcelona”. Durant una setmana, els alumnes de segon a cinquè curs del Grau en Arquitectura es van repartir en quatre equips amb l’objectiu de desenvolupar elements de mobiliari urbà flexibles i inclusius, segons els principis del disseny universal.

“Modulit” va resultar triada com la instal·lació guanyadora d’aquesta nova edició del Taller Vertical i va estar liderada pels professors Enrique Arenas i Andrés Lupiáñez. La proposta es basa en el desenvolupament d’un prototip de mobiliari urbà, de caràcter modular, que permet multitud de composicions i que busca implicar els ciutadans en la configuració de l’espai urbà. “Modulit planteja un nou procés de configuració de la ciutat, oferint a la gent la possibilitat de crear el seu propi parc urbà”, van assenyalar els estudiants de l’equip guanyador.

Modulit_Render

Les quatre propostes desenvolupades pels alumnes de UIC Barcelona School of Architecture es van instal·lar a escala real al Campus Barcelona i les va avaluar un jurat extern integrat per Palmira Borràs, directora de l’Àrea Associativa del Consorci de Salut i Social de Catalunya; Pol Font i Teixidor, membre del departament de Model Urbà de l’Ajuntament de Barcelona; Josep Maria Serra i Jordi Muñoz, director general i director de Màrqueting i Comunicació d’Urbidermis, i Maria Isabel Gabarró, directora del Master’s Degree in Architecture and Design Business Management. El jurat va destacar l’elevada qualitat de totes les propostes així com el compromís mostrat pels estudiants amb els principis d’inclusió i accessibilitat reflectits en els seus dissenys.

Aquesta nova edició del Taller Vertical va estar dirigida pel professor Iñigo Ugalde i coordinada per Nacho Vallhonrat, soci del despatx d’arquitectura Estudi Detres, i va tenir el patrocini del Consorci de Salut i Social de Catalunya i la col·laboració de l’editora de mobiliari urbà Urbidermis.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)