12
Abril
18:00

Richard Taylor & Tania Rodger: "La passió del procés creatiu"

Aula Magna

El guanyador de cinc Oscars de l’Acadèmia i CEO de Wētā Workshop, Richard Taylor, i la seva dona i sòcia comercial de l'empresa, Tania Rodger, compartiran la història del desenvolupament d’una instal·lació de disseny i fabricació que presta serveis a les indústries creatives del món des de la seva ciutat natal de Wellington, a Nova Zelanda.

Junts, Taylor i Rodger han treballat durant més de trenta anys en grans produccions cinematogràfiques com El senyor dels anells, Les cròniques de Nàrnia o King Kong.

Richard Taylor i Tania Rodger parlaran sobre la innovació, la inspiració, la creativitat i l’impuls necessaris per desenvolupar i crear contingut, productes i experiències per a la indústria creativa del món a un nivell que els ha fet guanyar molts premis.

(la sessió serà en anglès, amb traducció simultània).

**************

Richard Taylor i Tania Rodger van començar el negoci de fabricació de models en una petita habitació darrere del seu apartament, el 1987. Amb una carrera de més de trenta anys i després d’haver aportat serveis creatius a algunes de les pel·lícules i sèries de televisió més grans de les darreres dues dècades, han ampliat el negoci per abastar molts altres camps creatius.

L’equip de Weta Workshop és més conegut per la feina en pel·lícules com les trilogies d’El senyor dels anells, El hòbbit i Nàrnia i les pel·lícules Avatar i han participat en més de 120 pel·lícules i programes de televisió. Taylor ha guanyat 5 premis Oscars, 4 Baftas i més de 30 premis nacionals i internacionals per la seva feina a les indústries creatives del món.

Paral·lelament als encàrrecs de l’àmbit cinematogràfic, Taylor, Rodger i el seu equip també treballen de manera integral en la indústria de l’experiència localitzada i basada en el context geogràfic i han estat guardonats amb 2 premis THEA pel seu treball en aquest camp creatiu.

Avui, Richard Taylor i Tania Rodgers dirigeixen una empresa de 340 persones des del seu taller a Wellington, Nova Zelanda. Tots dos estan molt involucrats a la comunitat i s’enorgulleixen de ser patrocinadors del New Zealand Neo Natal Trust des de fa 20 anys. El 2010, Taylor va rebre el títol de Cavaller per la seva dedicació al cinema.