28
Novembre
17:00

Taller d’Intel·ligència Artificial | Del poema a la visualització de l’arquitectura amb Intel·ligència Artificial

Aula A301

Taller sobre l’ús d’eines de visualització d’intel·ligència artificial per traduir poemes en dissenys i renders arquitectònics amb Yomna K. Abdallah, Alberto T. Estévez, Jordi Bermejo i Xavier Escribano.

El tema és principalment explotar la font rica d’imatges imaginàries i visuals dels poemes (anglès, català, espanyol, àrab) i com extreure de diferents poemes les metàfores que poden tenir traducció espacial o representació en la realitat a través del disseny.

El tipus de poema i aquest procés d’anàlisi de metasignificats i metàfores, i com abstreure’ls a paraules clau que es faran servir en models de convolució i difusió (text AI a imatge / text AI a vídeo), és una font important i rica de nous coneixements i conceptes, aportant al disseny arquitectònic i a la imaginació humana aspectes addicionals basats en la riquesa de les paraules d’un poema.

Aquest taller d’un dia, una sessió de màxim 4 hores, serà interactiu. Així, els participants, per exemple, triaran un poema de la seva preferència i se’ls ajudarà a extreure el seu metafòric significat espacial, cercant les paraules clau més rellevants i representatives, per utilitzar eines d’intel·ligència artificial que generen visualitzacions d’aquests poemes.

L’esdeveniment estarà obert a tots els estudiants de UIC Barcelona, fins a un màxim de 15 participants, per poder dotar cadascun d’un ordinador a l’Aula 301.

  • Per a inscribir-se, enviar mail a biodigital@uic.es. Plaçes limitades!