25
Novembre
18:30

Estrena de “Brazadas”, un documental sobre l’ELA produït per UIC Barcelona

UIC Barcelona Aula Magna (Campus Barcelona)

Reserva la teva entrada AQUÍ*


El proper 25 de novembre a les 18.30 h la Universitat acull l’estrena en exclusiva de Brazadas, un documental sobre l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) que ha produït UIC Barcelona. El llargmetratge, de 40 minuts de durada, és la gravació del segon repte esportiu solidari conegut com Upside Down Challenge Menorca, que ha assolit el nedador d’aigües obertes Daniel Rossinés.

L’inici dels desafiaments

Upside Dowcn Challenge és una iniciativa que va néixer l’any 2020 amb la voluntat de sensibilitzar l’opinió pública i recaptar fons per a la recerca contra l’ELA. El primer repte inèdit que es va dur a terme i que va complir amb èxit Rossinés va consistir a nedar al llarg de la costa de Catalunya, des de Portbou (Girona) fins a les Cases d’Alcanar (Tarragona), en només 24 dies. El resultat és que el nedador va recórrer 400 quilòmetres i va recaptar més de 85.000 euros, que es van destinar a la investigació de l’ELA a través de la Fundació Luzón.

El repte d’aquest 2021 gravat per UIC Barcelona

Parlem d’Upside Down Challenge Menorca 2021, el segon repte que ha afrontat Daniel Rossinés i que ha consistit a recórrer nedant l’illa de Menorca en etapes de 15 a 20 km diaris, més de 130 km en paral·lel a la costa, més de 65.000 braçades per l’ELA. El desafiament esportiu va tenir lloc del 18 al 25 de juny de 2021 amb els mateixos objectius principals: donar a conèixer l’ELA i recaptar diners per a la recerca de la malaltia. Però això no acaba aquí, ja que a Upside Down Challenge Menorca 2021 hi ha col·laborat de manera especial UIC Barcelona, que s’ha sumat a la causa a través de la gravació del repte i posteriorment amb la producció del documental Brazadas, que dona veu als malalts d’ELA i les seves famílies.

Sobre l’estrena de Brazadas, un documental sobre l’ELA

UIC Barcelona ha volgut involucrar-se en aquesta causa que conjumina solidaritat, recerca i sostenibilitat, tres dels pilars que la defineixen com a institució. Per això, la Universitat convida a l’estrena en exclusiva del documental Brazadas tota la comunitat d’estudiants, PAS, PDI i alumni així com, també, totes aquelles persones de fora la institució interessades en el projecte.

A l’esdeveniment, hi haurà la presència de Mercedes Milà, Juan Carlos Unzué i Laura Madrueño, personalitats involucrades en el documental i que no han dubtat a sumar-se a la causa. L’acte estarà conduit pel nedador Daniel Rossinés i, a banda de la projecció del documental, inclourà diferents sorpreses.

Programa

  • 18.30 h Obertura de portes
  • 19 h Inici de l’esdeveniment
  • 19.30 h Projecció del documental
  • 20.30 h Cloenda de l’acte
  • 20.45 h Aperitiu

Reserva d’entrades

L’esdeveniment se celebrarà presencialment a l’Aula Magna del Campus Barcelona (carrer de la Immaculada, 22, 08017, Barcelona) així com, també, hi ha la possibilitat de mirar l’acte en directe en línia. 

El preu de l’entrada presencial és de 15 euros per persona, mentre que el cost per a la visualització de l’acte en directe en línia és de 10 euros per persona. Pots fer efectiva la reserva de l’entrada fent clic a l’enllaç que tens a continuació tot escollint una de les dues opcions (entrada presencial o entrada en línia).

*El 100 % del preu de cada entrada anirà destinat a la Fundació Luzón per a la recerca contra l’ELA.

Un avançament del documental...

L’estrena en exclusiva de Brazadas, un documental sobre l’ELA s’ha organitzat amb la col·laboració de:

luzón-eurest-upsidedownchallenge

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)