10
Març
19:00

Foros 2021 | Dalila Rodrigues: “Ex situ: projectes de presentació d’art i arquitectura”

UIC Barcelona School of Architecture Videoconferència

El pròxim 10 de març, la historiadora de l’art portuguesa Dalila Rodrigues intervindrà en el cicle Foros amb una conferència, en format en línia, titulada Ex situ: proyectos de presentación de arte y arquitectura” (‘Ex situ: projectes de presentació d’art i arquitectura’).

Dalila Rodrigues

Dalila Rodrigues exerceix com a directora del monestir dels Jerònims i de la torre de Belém, a Lisboa. Té una llarga experiència al capdavant de diversos museus i centres d’art a Portugal, ha dirigit el Museu Nacional Grão Vasco, el Museu Nacional d’Art Antic o la Casa de les Històries Paula Rego. Exerceix, a més a més, com a professora catedràtica convidada del Col·legi de les Arts de la Universitat de Coïmbra, investigadora del Centre d’Estudis d’Art, Arqueologia i Ciències del Patrimoni (CEAACP) i ha sigut vocal del Consell Directiu de l’Associació Triennal d’Arquitectura de Lisboa.

“La presentació d’obres d’art en condició patrimonial ex situ —preses dels contextos visuals i significatius originals— planteja interrogants que convé analitzar, de manera conjunta, en els àmbits de la història de l’art i de l’arquitectura. La museologia, que és un territori de confluència de diverses disciplines que contribueix a instaurar bones pràctiques de salvaguarda, no substitueix el diàleg compromès entre l’historiador de l’art i l’arquitecte. A través de projectes realitzats en les dues últimes dècades, tindré l’oportunitat de compartir un conjunt de reflexions i de presentar algunes solucions fruit, en gran part, del treball de l’arquitecte Eduardo Souto de Moura”, assenyala.

Amb el títol “Expectations” (‘Expectatives’), Foros 2021 conduirà les reflexions sobre l’escenari de reconstrucció derivat de la crisi de la COVID-19 en tots els àmbits de la societat, especialment en l’àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme.

Idioma: Espanyol amb traducció simultània a l'anglès

Enllaç d'accés gratuït: https://zoom.us/j/94063402925