24
Febrer
19:00

Foros 2021 | Hans Ibelings: "Resum d’una història de l’escalfament global"

UIC Barcelona School of Architecture Videoconferència

El dia 24 de febrer, l’historiador i crític d’arquitectura holandès Hans Ibelings intervindrà en el cicle Foros amb una conferència, en format en línia, titulada “Outlining a history of global warming” (‘Resum d’una història de l’escalfament global’).

Hans Ibelings

Hans Ibelings és editor del The Architecture Observer (Mont-real/Amsterdam) i ensenya a la Facultat d’Arquitectura, Paisatge i Disseny John H. Daniels de la Universitat de Toronto. Abans de traslladar-se al Canadà el 2012, va ser editor i redactor d’A10 new European architecture, una revista que va fundar el 2004 juntament amb el dissenyador gràfic Arjan Groot. Anteriorment, va destacar com a autor d’un reeixit llibre, titulat Supermodernism: Architecture in the Age of Globalization.

“En les darreres dècades, la història de l’arquitectura ha fet un canvi global. Ha arribat el moment que la història de l’arquitectura dirigeixi la mirada cap a l’escalfament global. Aquesta conferència pretén oferir un resum d’aquesta història de l’escalfament global, que comença amb la Revolució Industrial.
L’arquitectura sostenible actual es presenta habitualment com una millora en les pràctiques d’abans, que eren menys eficients energèticament, més contaminants i malbaratadores. Però, hauria de ser possible sortir d’aquest camí i desenvolupar una alternativa en què l’arquitectura sostenible no sigui el capítol final d’una narrativa ‘més bé que abans’”, avança. 

Sota el títol “Expectations” (‘Expectatives’), Foros 2021 conduirà les reflexions entorn de l’escenari de reconstrucció derivat de la crisi de la COVID-19 en tots els àmbits de la societat, posant un focus especial en l’àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme.

Idioma: anglès

Enllaç d’accés gratuït: https://zoom.us/j/93711045954