24
Març
19:00

Foros 2021 | Jorge Riechmann: “Horitzons de col·lapse ecosocial. Cap a un final catastròfic de la modernitat?”

UIC Barcelona School of Architecture Videoconferència

El 24 de març vinent, l’escriptor, activista i professor del Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Madrid, Jorge Riechmann, intervindrà en el cicle Foros amb una conferència, en format en línia, titulada “Horitzons de col·lapse ecosocial. Cap a un final catastròfic de la modernitat?”

Jorge Riechmann

Segons avança, “en el tercer decenni del Segle de la Gran Prova, les nostres societats haurien d’estar buscant la reintegració profunda i ràpida en la naturalesa: estratègies d’autocontenció, biomímesi i resilvestració. Però la cultura dominant continua perseguint el somni contraproduent de la dominació, i la fugida cap endavant prossegueix amb conseqüències molt destructives”.

A banda dels seus poemaris, Riechmann ha destacat en els últims anys per assajos de gran lucidesa com ¿Derrotó el smartphone al movimiento ecologista? (2016), ¿Vivir como buenos huérfanos? (2017), Ecosocialismo descalzo (2018) i Otro fin del mundo es posible (2019). Escriu, a més a més, el seu propi blog www.tratarde.org

Sota el títol “Expectations” (‘Expectatives’), Foros 2021 conduirà les reflexions a propòsit de l’escenari de reconstrucció derivat de la crisi de la COVID-19 en tots els àmbits de la societat, especialment en l’àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme.

Idioma: espanyol amb traducció simultània a l’anglès

Enllaç d’accés gratuït: https://zoom.us/j/93023901941