02
Juny
14:30

Intel·ligència artificial: una perspectiva humanística

Observatori de la Intel·ligència Artificial i les Noves Tecnologies En línia

A mesura que els serveis basats en intel·ligència artificial (IA) s’estenen a més i més aspectes de les nostres vides, innombrables experts insisteixen en la necessitat d’incorporar-hi un enfocament ètic. No obstant això, on podem trobar la saviesa necessària per orientar aquest enfocament?

En aquesta conferència, un investigador expert analitzarà aquesta qüestió, proposant una mirada humanística que reivindica les pràctiques contemplatives. Són les dimensions profundes de l’ésser humà les que ens permetran donar una direcció equilibrada al desenvolupament tecnològic, i desplegar una intel·ligència que transcendeix els càlculs per endinsar-se en el món del sentit i els valors.

Conferenciant:

Marco Schorlemmer és doctor en Informàtica per la UPC i científic titular a l’Institut de Recerca en Intel·ligència Artificial del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC). La seva recerca, desenvolupada tant a Catalunya com als EUA i al Regne Unit, s’ha centrat en la demostració automàtica de teoremes, la representació del coneixement, els sistemes multiagent i la creativitat computacional. Ha col·laborat en el Pla Nacional de Valors de la Generalitat de Catalunya, i és també un dels impulsors de la plataforma País Conscient.

Moderador:

El Dr. Gabriel Fernández Borsot és director de l’Observatori de la Intel·ligència Artificial i les Noves Tecnologies de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona). És enginyer industrial per la UPC i llicenciat en Filosofia per la UB. Docent de UIC Barcelona des del 2004, desenvolupa recerca sobre les implicacions antropològiques de la tecnologia.

Connecta’t virtualment a la conferència aquí. (la conferència s'impartirà en castellà)