29
Març
10:00
30
Març
10:00
31
Març
10:00

Visita virtual a la Basílica San Giovanni in Laterano (Roma)

UIC Barcelona School of Architecture Visita virtual

El director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluis i Ginovart, durà a terme, els dies 29, 30 i 31 de març, una visita virtual comentada per la Basílica San Giovanni in Laterano (Roma). La iniciativa consta de tres sessions obertes al púbic i tindrà un caràcter eminentment divulgatiu.

“En aquestes tres sessions, ens acostarem a la ciutat de Roma i, en particular, a l’anomenada originalment Archibasilica Sanctissimi Salvatoris, definida com ‘Omnium urbis et orbis ecclesiarum mater et caput’, és a dir, la mare i cap de totes les esglésies de la capital italiana, consagrada el 9 de novembre de l’any 324 d. C. Seran unes visites a l’edifici de caràcter divulgatiu, que incidiran en el simbolisme de la seva construcció. Resulta bàsic entendre, en primer lloc, què enclou aquesta primera basílica per a la tradició de l’humanisme cristià. D’altra banda, aquest espai acumula entre les seves parets la viva evolució des dels temps de Constantí fins a l’actualitat i el seu espai ha estat intervingut per figures clau de la història de l’art. Parlaré d’intervenció en el patrimoni arquitectònic partint de la complexitat d’un espai que acumula elements bàsics per a la sensibilitat de la nostra cultura occidental”, avança Josep Lluis i Ginovart.

Programa:

- Sessió 1: San Giovanni in Laterano (324-1600 d. C.)

Data: dilluns 29 de març de 2021

Hora: 10-11.30 h

Enllaç d’accés

- Sessió 2: San Giovanni in Laterano en el 600

Data: dimarts 30 de març de 2021

Hora: 10-11.30 h

Enllaç d'accés 

- Sessió 3: San Giovanni in Laterano en el 700 i el seu entorn

Data: dimecres 31 de març de 2021

Hora: 10-11.30 h

Enllaç d’accés 

Josep Lluis i Ginovart és arquitecte per l’ETSAB de la Universitat Politècnica de Catalunya (1982) i  catedràtic en Intervenció en Patrimoni Arquitectònic per UIC Barcelona School of Architecture (2017). Actualment, exerceix com a director de l’escola a més d’​​investigador i director del Grup de Recerca en Architectural Heritage Research. Anteriorment al seu càrrec a UIC Barcelona, ​​Josep Lluis i Ginovart ha estat director del Departament d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili (URV).