• Presentació
  • Programa

Amb motiu del 25è aniversari de la publicació de Los secretos de San Gervasio de l’escriptor Carlos Pujol, el grup de recerca “Carlos Pujol, literatura i humanisme” organitza les Jornades Sherlock Holmes a Barcelona. Un tribut a la primera novel·la en la qual el famós detectiu viatja a Barcelona per resoldre un cas.

Del 29 al 31 de gener, UIC Barcelona acollirà diverses conferències sobre aquesta obra policíaca del poeta, novel·lista, traductor i crític literari que també va publicar setze relats breus sobre Holmes (Fortuna y adversidades de Sherlock Holmes). Els relats de Pujol es situaran en el context d’altres autors barcelonins contemporanis que han recreat el personatge de Holmes com Joan Perucho, Nèstor Luján, Marcel Miralles, Jaume Gabaldà, Sergio Colomino i Lem Ryan.

Durant les jornades també es podrà veure una exposició de còmics, cartells, il·lustracions i llibres que procedeix de la col·lecció Joan Proubasta de Sherlock Holmes a la Biblioteca Arús.

Amb la col·laboració de: BcNegra, la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall, la Biblioteca Pública Arús i el Círculo Holmes.

Lloc: Saló de Graus

Inscripció prèvia i gratuïta fins a completar l'aforament.

Dimarts, 29 de gener

18.00 h Presentació de les jornades, a càrrec de la investigadora principal del grup de recerca “Carlos Pujol, literatura i humanisme”, Teresa Vallès, i Sergio Vila-Sanjuán, escriptor i periodista.

18.45 h Conferència “Sherlock Holmes entre nosaltres” a càrrec del doctor en Història Contemporània, Josep Lluís Martín.

19.30 h Presentació i visita de l'exposició a càrrec del col·leccionista i primer president del Cercle Holmes, Joan Proubasta.

*Exposició gratuïta oberta al públic de 17 h a 20 h: “Sherlock Holmes a Barcelona”. Novel·les, relats breus, còmics, obres de teatre, cartells, il·lustracions i TBO.

 

Dimecres, 30 de gener

Presentació de la reedició de “Los secretos de San Gervasio”de Carlos Pujol.

18.00 h “Ecos de la literatura inglesa en ‘Los secretos de San Gervasio’”, a càrrec del professor de la Universitat de La Rioja, Carlos Villar.

18.45 h Conferència “Carlos Pujol i la novel·la policíaca: la literatura com a diversió intel·ligent”, a càrrec de la professora de UIC Barcelona, Teresa Vallès.

19.30 h Conferència “La influència del cinema en la narrativa de Carlos Pujol: adaptacions de Sherlock Holmes”, a càrrec del professor de UIC Barcelona, Jordi Puigdomènech.

*Exposició gratuïta oberta al públic de 17 h a 20 h: “Sherlock Holmes a Barcelona”. Novel·les, relats breus, còmics, obres de teatre, cartells, il·lustracions i TBO.

 

Dijous, 31 de gener

*Exposició gratuïta oberta al públic de 17 h a 20 h: “Sherlock Holmes a Barcelona”. Novel·les, relats breus, còmics, obres de teatre, cartells, il·lustracions i TBO procedents de la col·lecció Joan Proubasta de Sherlock Holmes a la Biblioteca Arús.

 

Inscripció prèvia i gratuïta fins a completar l'aforament.