Secció

Investigadors permanents

Toni Mora
Toni Mora
Director i coordinador d'Economia de l'Educació a l'IRAPP
Catedràtic de UIC Barcelona

Línies d’investigació: Economia de la Salut, Economia de l’Educació i Inclusió Financera

El Dr. Toni Mora és catedràtic a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona). Actualment és vicerector de Recerca, Transferència i Innovació. Les seves principals línies de recerca són les tècniques de microeconometria aplicada en l’avaluació d’impactes de polítiques en salut, l’estudi dels determinants de la utilització dels serveis sanitaris i el disseny d’experiments per tal d’avaluar polítiques en salut. També s’inclouen altres àrees com l’Economia de l’Educació i l’Economia Regional. Actualment és Vicepresident 2º de l’Associació d’Economia de la Salut (AES) i membre de la European Health Economics Association (EuHEA). És doctor en Economia. La seva recerca ha estat centrada en estudis relacionats amb l’obesitat, els determinants dels costos sanitaris en la presència de falta d’equitat (anàlisis de desigualtat). Treballa habitualment de manera coordinada amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). 

David Roche Vallés
David Roche Vallés
Investigador de l'IRAPP
Professor ajudant doctor de UIC Barcelona

Línia d'investigació: Economia de la Salut

El Dr. David Roche és llicenciat en matemàtiques, té un Màster en Intel·ligència Artificial i és doctor en Ciències de la Computació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha desenvolupat la seva trajectòria professional principalment en tres àrees: docència, investigació i consultoria.

D'una banda, des de fa deu anys és professor a l'àrea de matemàtiques, estadística i sistemes d'informació en diferents universitats. Actualment combina la docència a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) com a ajudant de doctor contractat i a l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) com a col·laborador acadèmic tot i que també ha impartit docència en altres universitats com la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) atenent assignatures de grau i de màster. En l'àmbit de la investigació, ha col·laborat en la part computacional i estadística de models farmacològics i en el desenvolupament i aplicació de models basats en computació evolutiva. També duu a terme consultoria per a empreses en anàlisis de dades. Ha col·laborat amb empreses de diferents sectors com el bancari, l'editorial, entre d’altres.

Boi Ruiz García
Boi Ruiz García
Investigador de l'IRAPP
Professor col·laborador de UIC Barcelona

Línia d’investigació: Economia de la Salut

El Dr. Boi Ruiz és metge, doctor cum laude per la Universitat de Barcelona (UB) i diplomat en Gestió Hospitalària per l'Escola d'Alta Direcció i Administració de Barcelona. Després d'una dilatada carrera com a clínic, gestor, alt directiu en el sector sanitari i sociosanitari, professor universitari, consultor internacional i autor de nombrosos treballs, articles i publicacions relacionats amb polítiques de salut, planificació sanitària i gestió de centres i serveis sanitaris, va ser nomenat conseller de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya el desembre del 2010, càrrec que va exercir fins al gener del 2016. Defensor de rendir comptes dels resultats de la gestió i les polítiques públiques, especialment de les sanitàries, va impulsar-ne la publicació mitjançant la Central de Resultats de l'Agència de Qualitat i Avaluació del Departament de Salut. Aquesta iniciativa, que es basa en la seva pròpia tesi doctoral, és única en la seva dimensió a Espanya.

Actualment és professor de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) i dirigeix la Càtedra de Gestió Sanitària i Polítiques de Salut. És també professor del Màster en Direcció i Gestió Sanitària de l'Online Business School (OBS) de Barcelona, professor del Màster en Gestió Sanitària de la Universitat de Barcelona (UB) i professor consultor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Així mateix, presideix la consultora internacional Know How Advisers, amb seu a Barcelona, de la qual va ser fundador. En l'àmbit social, és vicepresident de la Fundació Humans, vicepresident de la Fundació Grup d'Ajuda a l'Esclerosi Múltiple i vocal de la Societat d'Estudis Econòmics de Barcelona.

Manuel Flores
Manuel Flores
Investigador de l’IRAPP
Docent de la FCES (UIC Barcelona)
Acreditació de l’ANECA com a professor ajudant doctor 17/07/2017

Línies de recerca: Economia de la Salut, Economia Laboral

El Dr. Manuel Flores treballa com a professor i investigador postdoctoral en la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona). Es va doctorar en Economia per la Universidad de Santiago de Compostela en 2014 i té dos màsters en Economia, un per la Universitat Pompeu Fabra en 2007 i un altre per la Universidad de Santiago de Compostela en 2009.

Abans d'incorporar-se a UIC Barcelona, va treballar durant tres anys com a economista en l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) en les àrees de pensions, envelliment de la població, desigualtats, salut i mercat laboral. També ha treballat com a becari visitant en el Departament de Ciències de la Salut de la Població de la Universitat de Wisconsin-Madison i com a estudiant visitant en la Facultat d'Economia de la Universitat d'Utrecht.

La seva recerca se centra en els àmbits de l'economia de la salut, l'economia laboral, l'economia de l'envelliment, el desenvolupament del capital humà i la microeconometria aplicada. Les seves recerques s'han publicat en diverses revistes científiques, com l'Oxford Bulletin of Economics and Statistics i Empirical Economics. També ha treballat com a revisor extern de diverses revistes científiques, com: Aging & Society, Economics & Human Biology, Health Economics, Journal of Gerontology: Social Sciences i PLoS ONE.

Irene Sánchez Collado
Irene Sánchez Collado
Investigadora de l’IRAPP

Línies de recerca: Economia de la Salut, Micro-Econometria Aplicada

La Dra. Irene Sánchez és investigadora postdoctoral en la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). És doctora en Economia per la Universitat de York (desembre de 2017), on va obtenir una beca de doctorat del Programa de Recerca del Departament de Política Sanitària del Regne Unit. El tema de la seva recerca doctoral va ser una anàlisi de l'impacte de la prestació de cures informals en el benestar del cuidador, les decisions de jubilació anticipada i uns certs resultats de salut.

La seva principal àrea de recerca és l'aplicació de tècniques microeconomètriques a diferents àrees relacionades amb l'Economia de la Salut, com l'assistència sanitària informal, els estils de vida i el benestar individual.

En el passat ha treballat com a investigadora en el Centre d'Economia de la Salut de la Universitat de York, formant part de l'equip de política sanitària i col·laborant en projectes per al Ministeri de Sanitat britànic.

La Dra. Sánchez també és llicenciada en Economia per la Barcelona Graduate School of Economics (juny de 2011), en Teoria Econòmica i Econometria per la Tolosa School of Economics (juny de 2010) i en Ciències Econòmiques per la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona, 2005-2009).

María Errea
María Errea
Col·laboradora de l’IRAPP

Línies de recerca: Economia de la Salut

María Errea és Doctora en Economia per la Universitat Pública de Navarra (Pamplona). Va realitzar el Postdoctorat en la Universitat de Massachusetts, Amherst (DT., els EUA). Les seves principals línies de recerca són les relacionades amb l'econometria aplicada, mètodes quantitatius i qualitatius, en temes relacionats amb l'Economia de la Salut. Ha treballat en l'Office of Health Economics (Londres, el Regne Unit), i com a professora associada en la Universitat Pública de Navarra. 

La seva recerca ha estat centrada en temes relacionats amb la donació de sang i òrgans en vida, les malalties rares, malalties cròniques, i mesurament de la qualitat de vida relacionada amb la salut dels pacients. 

Actualment és investigadora i consultora autònoma.