14/03/2024

Els experts analitzen a UIC Barcelona les futures tendències en Alumni, comunicació, fundraising i màrqueting de les universitats

Més de 70 persones han participat en la jornada organitzada per la prestigiosa associació internacional CASE. L’esdeveniment estava dirigit a professionals d’entitats Alumni, comunicació, fundraising i màrqueting, així com a responsables d’entitats vinculades amb l’educació o la recerca a Espanya

Més de 70 persones han participat en una jornada a UIC Barcelona per proposar estratègies i bones pràctiques en la gestió d’entitats d’Alumni, comunicació, el fundraising i màrqueting amb l’objectiu de contribuir a millorar la sostenibilitat i reputació de les institucions d’educació superior. L’esdeveniment, organitzat per la prestigiosa associació internacional Council for Advancement and Support of Education (CASE), que reuneix més de 3.000 institucions i prop de 100.000 professionals, ha estat dirigit especialment a responsables d’entitats vinculades amb l’educació superior i la recerca, i ha tingut també la presència d’alguns col·legis internacionals.

La benvinguda ha estat a càrrec del rector de UIC Barcelona, Alfonso Méndiz, i de la presidenta i CEO del CASE, Sue Cunningham, els quals han agraït als assistents la seva participació en aquest fòrum internacional.

Després de les paraules de benvinguda, experts nacionals i de diferents països d’Europa han participat en un debat sobre com es pot créixer, dirigir i monitoritzar la reputació institucional d’una organització per facilitar la captació de fons, la promoció universitària i la implicació de la comunitat Alumni.

Després del panell d’experts, els assistents han pogut aprendre algunes tècniques per desenvolupar estratègies efectives en les seves respectives entitats a través de casos pràctics. També s’han analitzat els reptes i oportunitats que planteja concretament el fundraising i les relacions amb exalumnes.

La jornada, que s’ha fet al Saló de Graus de la UIC Barcelona, també ha servit perquè els assistents compartissin experiències i establissin contactes laborals amb experts i professionals de tot Europa.

El director de Desenvolupament Corporatiu de UIC Barcelona, Juan Pablo Garrido, ha destacat que “ha estat un honor per a UIC Barcelona poder acollir aquest esdeveniment del CASE, que reuneix més de 300 institucions a Europa, entre les quals hi ha la nostra universitat”. Garrido va ser nomenat a l’octubre de l’any passat membre del consell assessor europeu del CASE, associació internacional que té com a objectiu fomentar el desenvolupament d’institucions educatives arreu del món.

Entre els seus serveis, el CASE ofereix seminaris, congressos, fòrums de reflexió i capacitació dirigits a professionals que treballen en àrees com la captació de fons, la comunicació, el màrqueting o les aliances institucionals.