26/03/2021

Emprenedors de diversos sectors inauguren el Cicle d’Emprenedoria 2021 exposant les seves idees de negoci i l’adaptació que n’han fet al context generat per la COVID-19

La benvinguda va ser a càrrec del vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement, Jordi Villà, i la sessió va estar moderada per Carlos Cosials, director del Màster Executive en Big Data Science
 

Dimarts passat, 23 de març, va tenir lloc la sessió inaugural del Cicle d’Emprenedoria 2021 organitzat, conjuntament, pel Departament de Alumni & Careers i Desenvolupament Corporatiu i el Vicerectorat de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement de UIC Barcelona. Sota el títol “Emprendre en temps de pandèmia”, quatre emprenedors de diferents àmbits van compartir, en una taula rodona celebrada en format en línia, les seves experiències a l’hora de posar en marxa els seus negocis i van explicar de quina manera han hagut d’adaptar-se a l’actual crisi generada per la COVID-19.

Alejandro Catasús, cofundador de l’empresa Good News Group i alumni del Grau en Publicitat i Relacions Públiques de UIC Barcelona, va exposar que “la nostra idea de negoci va néixer, precisament, en plena pandèmia, quan ens reuníem amb amics al quiosc del barri i vam entendre que els quioscos són icones que no haurien de desaparèixer”. Per la seva banda, Mayka Sánchez, cofundadora de l’empresa Bloodgenetics SL i professora i investigadora de UIC Barcelona, va exposar que la seva empresa “va néixer de l’entusiasme per diagnosticar malalties minoritàries i aportar solucions a la gent”. En la sessió, va intervenir-hi també Albert Duaigües, director general i soci fundador de l’empresa RawData i alumni del Màster Executive en Big Data Science de la nostra universitat, qui va incidir en la importància de la noves tecnologies a l’hora d’emprendre. “El primer que vam aportar com a empresa van ser prediccions generades sobre la base de la intel·ligència artificial”, va assenyalar. Finalment, Adrián Guerrero, cofundador de l’empresa EXUM i alumni del Grau en Administració i Direcció d’Empreses, va assegurar que “al començament és molt important explicar la teva idea de negoci i escoltar totes les opinions, perquè mai saps on pots trobar un inversor”.

El Cicle d’Emprenedoria 2021 consisteix en una sèrie de ponències i taules rodones que se celebraran al llarg d’aquest any amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria en l’entorn universitari a partir de casos d’èxit. Es tracta d’un esdeveniment celebrat íntegrament en format en línia i d’accés gratuït per a totes les persones que desitgin participar-hi. La pròxima sessió tindrà lloc el 18 de maig sota el títol “Eines públiques per ajudar-te a dur a terme el teu projecte”.