16/05/2024

La Clínica Support celebra cinc anys de compromís amb la salut mental

La Universitat ha celebrat el cinquè aniversari de Support - Clínica Universitària de Psicologia i Psiquiatria amb una jornada de portes obertes a la qual han assistit l’alcalde, la regidora de Salut i Voluntariat, i la regidora d’Educació, Universitats, Multiculturalitat i Benestar Animal de l’Ajuntament de Sant Cugat, acompanyats per la Dra. Montserrat Pàmias, directora mèdica de la Clínica, i María Fernández Capo, directora del Departament de Ciències Bàsiques

Des de la inauguració l’any 2018, la clínica universitària ubicada al Campus Sant Cugat s’ha convertit en un referent de l’atenció psicològica i psiquiàtrica, vetllant per la salut mental de la població del Vallès Occidental. Al llarg d’aquests cinc anys d’activitat, la Clínica Support ha experimentat un important creixement i ha registrat un increment de pacients d’un 400 %. A més a més, per  adaptar els serveis de la Clínica a les necessitats dels diferents grups de la població, la Clínica ha creat Support Mòbil, una iniciativa a través de la qual els professionals es traslladen a les escoles, empreses i entitats sense ànim de lucre que ho sol·licitin per fer l’atenció in situ. En línia amb aquesta evolució, el nombre de professionals que treballen a la Clínica s’ha duplicat, fet que ha permès oferir una atenció més àmplia i especialitzada als prop de 1.000 pacients que s’han atès a la Clínica.

Com ha explicat la Dra. Montserrat Pàmias durant l’acte, “per a nosaltres és fonamental la salut mental de les persones, i ens omple de satisfacció veure que al llarg d’aquests cinc anys hem pogut contribuir al benestar de nens, joves, adults i gent gran del nostre territori, oferint una atenció assequible per a tothom”. “Com a professionals especialitzats en diferents àrees volem promoure hàbits saludables i donar als nostres pacients una resposta eficient i des de l’evidència científica als trastorns mentals i de malestar amb què es troben”, afegeix.

Com a clínica universitària, Support plasma també els valors i el compromís de UIC Barcelona amb la docència i la recerca. En aquest sentit, la Clínica és un exemple docent on els futurs professionals de la psicologia poden formar-se de manera pràctica des del primer curs. A més a més, la recerca té també un paper rellevant en la missió de la clínica i de l’àrea de psicologia, des d’on es desenvolupen projectes en diversos àmbits que busquen avançar en el coneixement i la seva aplicació pràctica en benefici de la comunitat en general.

El rector, Alfonso Méndiz, ha estat l’encarregat de cloure la celebració abans de realitzar una visita a les instal·lacions de Support. En la seva intervenció ha agraït a l’Ajuntament de Sant Cugat la seva aposta per la clínica i la promoció de la salut mental i ha destacat que, “com a universitat compromesa amb les persones, la Clínica Support és un projecte essencial que ens permet ajudar les persones des de la salut mental i que se suma a l’atenció bucodental i a l’atenció i acompanyament a les persones que pateixen malalties avançades que oferim amb les altres dues clíniques universitàries que acull el Campus Sant Cugat”. Finalment, el bisbe de Terrassa, Mons. Salvador Cristau, ha beneït la Clínica, fent una crida a l'esperança.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)