20/09/2023

La Dra. Cristina Monforte, finalista als Premis Nacionals d’Infermeria

La vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la Universitat està nominada com a finalista en la categoria de recerca dels Premis Nacionals d’Infermeria, organitzats pel Consell General d’Infermeria (CGE)

Els Premis Nacionals d’Infermeria seleccionen 30 finalistes i tenen l’objectiu principal de reconèixer la important tasca dels professionals de la infermeria a la nostra societat.

Entre aquests hi ha la Dra. Cristina Monforte, vicerectora d’Ordenació Acadèmica de UIC Barcelona i professora del Departament d’Infermeria de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. La també directora de la Càtedra WeCare: Atenció al Final de la Vida, ha estat proposada pel Col·legi d‘Infermeria de Barcelona dins la categoria d’àmbit investigador.

Els finalistes han estat designats amb la col·laboració de 52 col·legis provincials d’Infermeria de tot Espanya. Els premis es classifiquen en sis categories, amb cinc finalistes per cada categoria, de manera que reconeixen la tasca infermera en l’àmbit assistencial, gestor, docent i investigador, a més de la trajectòria professional al llarg de tota la vida.

La Dra. Monforte ha estat vicerectora de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement de la Universitat, directora del Departament d’Infermeria al Campus Sant Cugat i presidenta i vicepresidenta de la Conferència Nacional de Degans i Deganes d’Infermeria. En l’àmbit de la recerca, ha centrat el seu treball en dues línies principals: l‘atenció a la malaltia avançada i el final de vida; i la recerca en infermeria dins l‘àmbit docent i clínic aplicat. Ha estat investigadora principal en sis projectes nacionals i un d‘europeu, ha col·laborat en quatre llibres internacionals i ha publicat 56 articles. A més a més, és avaluadora de nombroses revistes de 1r quartil i de projectes competitius de l’Agència d’Avaluació de Recerca Espanyola i d’altres agències internacionals.

Els guanyadors de la primera edició dels Premis Nacionals d’Infermeria es triaran a través d’una votació popular en línia que està oberta a tothom fins al proper 30 de setembre.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)