22/09/2023

La professora Tiziana Di Ciommo, guardonada amb el premi Mondi Lucani a l’excel·lència italiana

Aquests premis són atorgats per l’associació Mondi Lucani, la finalitat de la qual és construir relacions, generar idees i materialitzar projectes a través de la creació d’una xarxa de networking entre italians —d’origen lucà— al món

Tiziana Di Ciommo, doctora en Dret i actual responsable de l’Àrea de Dret Processal de UIC Barcelona, ​​ha estat guardonada amb el Premi Mondi Lucani 2023 a l’excel·lència italiana, en la cinquena edició. El premi, concedit per la prestigiosa associació Mondi Lucani, a través d’un procés d’elecció en què hi participa la presidenta, Maria Andriulli, i un comitè científic format per personalitats destacades de l’àmbit institucional i empresarial italià, en aquesta ocasió va ser lliurat per Alessandra Rossi, assessora tècnica en cap de l’ONU.

Durant la cerimònia, Tiziana Di Ciommo va destacar “la necessitat de fomentar una societat meritocràtica on la repartició de les funcions es faci precisament sobre la base del mèrit i no de la pertinença a categories”. “Seria desitjable —va afegir més endavant— reconèixer el pes just de la dimensió femenina en una societat encara ancorada a estructures amb una forta tradició masculina, amb la finalitat de garantir la igualtat en els processos decisionals i la representació justa també en les posicions verticals del management”.

La jurista, Tiziana Di Ciommo, a més de fer les seves funcions a l’àrea Processal de UIC Barcelona, ​​és directora del Departament de Litigis i Insolvència de PwC. Di Ciommo ha estat homenatjada amb nombroses distincions institucionals, és autora de múltiples publicacions, conferenciant en fòrums internacionals i distingida com a Best Lawyer des del 2019.

Entre altres personalitats premiades, per la seva extraordinària trajectòria, cal destacar Luigi Lovaglio, actual conseller delegat de Banca Monte dei Pashi di Siena, el banc més antic del món. Lovaglio va rebre el premi de mans de Gregoria de Felice, economista en cap de Banca Intesa Sanpaolo.

L’esdeveniment va ser presentat per Pacifica Artuso, actriu i docent universitària. La cerimònia de lliurament del premi, el sopar de gala i l’acte de cloenda van tenir lloc al Palau Alvino, del 1884, a la ciutat de Matera (Itàlia), capital europea de la cultura el 2019.