23/12/2021

Luis Meseguer, alumni de Comunicació Audiovisual, Menció d’Honor d'un premi internacional de música sacra

L’antic alumne de Comunicació Audiovisual de UIC Barcelona (2016) Luis Meseguer Mira ha obtingut la Menció d’Honor del IX Premi Internacional de Música Sacra, convocat per la Fundació Fernando Rielo, amb la seva obra “...porque serán consolados”. Van participar en el Premi mig centenar de compositors de dotze països diferents.

Luis Meseguer va ser un dels quatre finalistes que van participar en el concert final, celebrat a l’església de San Miguel de los Santos, a Madrid. El compositor italià Matteo Magistrali amb la seva obra Beati per a cor mixt i orquestra de cambra va acabar proclamant-se guanyador del premi, dotat amb 5.000 euros. Els altres dos finalistes van ser Raffaele Esposito (Itàlia) i Nicholas Gotch (Regne Unit).

Les obres que es presentaven en aquesta edició es basen en dues benaurances: “Benaurats els qui ploren, perquè seran consolats” i “Benaurats els qui treballen per la pau, perquè seran anomenats fills de Déu”, de l’Evangeli de sant Mateu.

En aquesta novena edició, hi han participat 47 compositors d’Alemanya, Colòmbia, Espanya, els Estats Units, França, Grècia, Itàlia, el Marroc, Mèxic, Noruega, el Regne Unit i Veneçuela. Al concert, que va tenir lloc el 13 de novembre passat a Madrid, el cor i orquestra QNK.OPERA va interpretar les obres finalistes, sota la direcció d’Ignacio Yepes.

Actualment, Luis Meseguer treballa com a compositor i està estudiant el darrer curs del Grau Superior en Composició a l’ESMUC.