21/01/2021

“Passió per investigar”, nou capítol de “Ments Inquietes”

La sèrie de UIC Barcelona que descobreix històries de la comunitat universitària estrena capítol avui.

“Em considero una persona molt adrenalínica: soc paracaigudista i també submarinista, faig llargues curses, també, marxes de muntanya i m’agrada molt l’alpinisme. Bé, són aficions que, des del meu punt de vista, són més o menys normals”. Són les paraules literals de la Dra. Marta Trapero, professora del Departament de Ciències Bàsiques de UIC Barcelona, investigadora i economista de la salut.

Aquesta breu introducció és només la punta de l’iceberg de la vida de la docent, i és que podria semblar que el més sorprenent fossin les activitats (de risc) que fa durant el seu temps lliure, però el títol d’aquest capítol de Ments Inquietes reflecteix el que ella realment sent i gaudeix i és la passió per investigar.

En els seus inicis acadèmics aquesta “ment inquieta” tenia molt clar que volia estudiar Economia i tant és així que la seva carrera professional va encarrilar-se cap al que s’anomena Economia de la Salut. La Marta n’és una experta de primer nivell i ens ha explicat que aquesta disciplina tan específica és “una ciència en què els professionals que la practiquen es dediquen a analitzar com s’han de distribuir els recursos que tenim escassos a la societat, per intentar aconseguir el màxim resultat en salut possible, en termes d’esperança i qualitat de vida”.

Conduir la seva carrera professional cap al món de la salut ha fet possible que la professora de UIC Barcelona tingués l’oportunitat de fer recerca, perquè per a ella investigar és respondre preguntes, descobrir coses i canviar-les. La recerca és una experiència vital i essencial avui en dia i, segons la Dra. Trapero, el fet d’investigar “pot ajudar a canviar la vida de moltes persones”.

Marta Trapero comparteix amb els seus alumnes la passió per investigar, la passió per saber-ne més i, sobretot, afirma que ella aprèn molt dels seus estudiants, que són les noves generacions.

Però, us deveu preguntar quins projectes de recerca ha liderat la nostra protagonista; si els voleu conèixer, doneu un cop d’ull al vídeo! Només us diem que us sorprendrà de debò.