24/06/2024

Teresa Martínez, presidenta d’OIDEL, apadrina la promoció de la Facultat de Ciències de l’Educació

La presidenta de l’ONG OIDEL, Organització Internacional pel Dret a l’Educació i la Llibertat d’Ensenyament, Teresa Martínez, va ser la padrina del solemne acte de graduació de la Facultat de Ciències de l’Educació. La nova promoció de mestres de UIC Barcelona es va graduar el 19 de juny passat a l’Aula Magna de la Universitat

Enric Vidal, degà de la Facultat, va presidir l’acte i es va dirigir als nous mestres remarcant la importància social de la tasca del mestre. Vidal va posar èmfasi en “la responsabilitat i el privilegi que suposa formar nous mestres”.

Com a padrina de promoció, la presidenta d’OIDEL va recordar als nous graduats que fan el pas a l’altre costat de les aules. “La graduació —els va dir— és l’inici d’una gran aventura. Ara tornareu a l’aula d’un altra manera, com a mestres. És el moment de construir la vostra trajectòria personal”. A més a més, la padrina va convidar els alumnes a convertir-se en el canvi que volen veure a les aules: “Sou els protagonistes del vostre aprenentatge —els va recordar—; per això és important saber qui som”.

En acabar l’acte, just després de les paraules dels alumnes representants de la promoció, Enric Vidal va dirigir-se als nous graduats, tot seguint el fil de la padrina. El degà va recordar la importància de l’educació per buscar l’avenç i la millora de la societat del futur. “El primer és estimar els estudiants com són i, després, oferir-los oportunitats de canvi. Per iniciar aquest canvi, cal canviar-se un mateix i orientar-nos a la millora”.