09
Febrer
19:00

Foros 2022 | The dissolution of functional typology

Luis Basabe + Rosa Rull

El 9 de febrer s’inaugura la nova edició del cicle Foros de UIC Barcelona School of Architecture amb una sessió titulada “The dissolution of functional typology” (“La dissolució de la tipologia funcional”). En la sessió, s’abordarà la transformació accelerada dels requeriments de l’hàbitat (models d’habitatge, espais de treball, espai urbà i fins i tot llocs d’oci) per respondre a la renovació inexorable de la realitat socioeconòmica. Aquesta primera sessió la protagonitzaran Luis Basabe i Rosa Rull. L’arquitecte i professor de UIC Barcelona Iñigo Ugalde hi intervindrà com a moderador.

Luis Basabe és soci fundador del despatx d’arquitectura i urbanisme ARENAS BASABE PALACIOS ARQUITECTOS, juntament amb Enrique Arenas i Luis Palacios. El despatx, amb seu a Madrid i que opera en diferents països europeus, ha obtingut nombroses distincions internacionals, com el Holcim Award Bronze Europe (2014) o el concurs internacional EUROPAN, en el qual va resultar premiat fins a sis ocasions. Luis Basabe exerceix, a més a més, com a professor de Projectes Arquitectònics a l’ETSAM des de l’any 2003 i forma part del grup de recerca “Cultura de l’hàbitat”. També ha exercit com a professor convidat d’Arquitectura i Disseny Urbà en el prestigiós Politècnic de Milà i en nombroses universitats d’Europa, Mèxic i l’Índia. És membre del comitè científic de la revista Planum de Milà.

Rosa Rull és sòcia fundadora, juntament amb l’arquitecte Manuel Bailo, de l’estudi Bailo Rull Arquitectura – + ADD Arquitectura, creat a Barcelona el 1990. L’estudi es dedica al desenvolupament de projectes de diverses escales i ha treballat en l’àmbit de l’arquitectura, l’urbanisme i l’interiorisme. La seva feina es caracteritza per la forta implantació en el territori, producte d’acurades operacions estratègiques que permeten generar una relació de l’edifici amb l’entorn, la qual cosa en garanteix la continuïtat i la sostenibilitat. Rosa Rull ha estat professora de Projectes i Treballs Final de Grau en UIC Barcelona School of Architecture, professora de Projectes a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i professora de Projectes d’Interiorisme i de Treballs Final de Grau a l’Escola BAU. També ha ofert nombrosos tallers d’arquitectura i conferències a escala estatal i internacional.

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura i urbanisme, s’articula enguany amb el títol “The leap into the void” (“El salt al buit”). Aquesta nova edició pretén aprofundir en l’autoconsciència sobre el temps present de l’arquitectura en els seus diferents vessants i camps d’aplicació. Com a novetat, el cicle inaugura un nou format basat en el diàleg entre dos professionals del sector que intervindran en sessions estructurades per temes vinculats amb la pràctica arquitectònica actual i amb els reptes que afronta el sector.

Idioma: anglès

Lloc: Aula Magna de UIC Barcelona (accés gratuït fins a completar l’aforament)

Hora: 19 h

Enllaç d’accés en Zoom

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)