09
Març
19:00

Foros 2022 | Evolving technologies

Andrea Deplazes + Jordi Faulí i Oller

El 9 de març tindrà lloc una nova sessió del cicle Foros de UIC Barcelona School of Architecture sota el títol “Evolving technologies” (‘Tecnologies en evolució‘). La sessió la protagonitzaran els arquitectes Andrea Deplazes i Jordi Faulí i Oller, els quals analitzaran l’evolució dels sistemes constructius induïda per les noves tecnologies digitals i la seva relació amb el marc socioeconòmic i les exigències mediambientals actuals. La sessió la moderarà el director del cicle, el professor Juan Trias de Bes.

Andrea Deplazes és arquitecte pel prestigiós Institut Politècnic ETH Zuric (Suïssa) on, a més a més, exerceix com a professor d’Arquitectura i Construcció des de finals dels anys noranta. Va ser director del Departament d’Arquitectura de l’ETH Zuric entre els anys 2005 i 2007. En l’àmbit professional dirigeix, juntament amb Valentin Bearth, l’estudi Bearth + Deplazes, amb seus a les ciutats suïsses de Coira i Zuric. Deplazes és, a més a més, un autor reconegut de manuals d’arquitectura, entre els quals destaca especialment el llibre Construir la arquitectura. Del material en bruto al edificio. El volum, editat a Espanya per l’editorial Gustavo Gili, s’ha convertit en un tractat de construcció de referència entre professors i estudiants d’Arquitectura. Partint de la premissa que projectar i construir formen una unitat inseparable, aborda les diferents branques del coneixement constructiu tant des del vessant tècnic com des del compositiu i conceptual.

Jordi Faulí i Oller, és doctor en Arquitectura per la ETSAB de Barcelona i, des de 2012, exerceix com a arquitecte director i coordinador de les obres de la Sagrada Família. És acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans, adscrit a la Secció de Ciències i Tecnologies. L’any 2010 va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona, en la categoria d’Arquitectura i Urbanisme, per l’execució de les naus de la Sagrada Família juntament amb la resta de membres de la direcció facultativa de les obres del temple de Gaudí.

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura i urbanisme, s’articula enguany sota el títol “The leap into the void” (‘El salt al buit’). Aquesta nova edició pretén aprofundir en l’autoconsciència sobre el temps present de l’arquitectura en els seus diferents vessants i camps d’aplicació. Com a novetat, el cicle inaugura un nou format basat en el diàleg entre dos professionals del sector que intervindran en sessions estructurades per temes vinculats amb la pràctica arquitectònica actual i amb els reptes que afronta el sector.

Idioma: anglès

Lloc: Aula Magna de UIC Barcelona (accés gratuït fins a completar aforament)

Hora: 19 h

Enllaç d’accés en Zoom

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)