25
Febrer
18:00

Presentació en línia de la "Guia interreligiosa de bones pràctiques en cultura climàtica" i del Manifest interreligiós en cultura climàtica

En línia

La crisi climàtica i sanitària ha demostrat a la societat que els greus problemes que pateix el planeta no tenen fronteres. Davant d’aquest context, en les religions de qualsevol tipus hi ha valors que contribueixen a mitigar i cercar solucions per fer front a aquesta situació tan crítica.

Membres del Grup de Recerca en Sostenibilitat i Educació Integral (SEI) de UIC Barcelona, liderat per la docent i investigadora principal del projecte Dra. Sílvia Albareda, han elaborat la Guia interreligiosa de bones pràctiques en cultura climàtica, una publicació que forma part d’un projecte finançat pel Departament d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, en el que també hi participen investigadors de la UB, UNAV i UAH. 

L’objectiu de la publicació de la guia és contribuir a fer visible què fan totes les religions presents a Catalunya per tenir cura del planeta. En aquest sentit, la guia pretén mostrar que des de les entitats religioses s’estan fent moltes accions que contribueixen a desenvolupar una cultura climàtica. Malgrat que les espiritualitats tenen creences diferents, a la pràctica hi ha una cultura climàtica comuna. 

La guia es presentarà el proper 25 de febrer a les 18 h en un acte virtual, que organitza UIC Barcelona, en el qual intervindran els ponents següents:

  • Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya
  • Sílvia Albareda. Investigadora principal del projecte de recerca RELIG 2018 i coordinadora del Grup de Recerca SEI.
  • Antoni Matabosch. President del Grup de Treball Estable de Religions de Catalunya (GTER).
  • Salvador Samitier. Cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.
  • Joan Hernàndez. Investigador del projecte RELIG 2018 i Director del Grup de Treball Estable de Religions de Catalunya (GTER).
  • Rosa Maria López. Responsable de projectes de recerca de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.
     

Inscriu-te a la sessió a través d’aquest formulari. En finalitzar la inscripció, trobaràs l’enllaç per assistir virtualment a la conferència.

Finançat per:

Direcció d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya