31/03/2023

Alumni Breakfast Club amb Oriol Duran: “Em fa molta il·lusió tornar a la universitat on em vaig formar”

Oriol Duran, secretari de Mitjans de Comunicació de Generalitat de Catalunya, va impartir la ponència “Comunicació política: informació i propaganda” en la trobada Alumni Breakfast Club de UIC Barcelona organitzada per Alumni

L’Aula Jardí va acollir el 29 de març un nou Alumni Breakfast Club, promogut per la direcció d’Alumni de UIC Barcelona. A l’acte, hi va assistir el secretari de Mitjans de Comunicació de Generalitat de Catalunya, Oriol Duran, que és alumni de la primera promoció de Periodisme i Humanitats (1997-2001). Duran va compartir amb els assistents la seva trajectòria i experiència, i va impartir una ponència titulada “Comunicació política: informació i propaganda”. L’acte va ser presentat per Alberto Chinchilla, cofundador i director de BE SHARED, consultora de comunicació digital, i membre de la junta directiva d’Alumni, que va cursar Periodisme i Humanitats a UIC Barcelona entre 2003 i 2008.

“Fa molta il·lusió tornar a la Universitat on un es va formar”, va afirmar Oriol Duran en l’inici de la seva intervenció. Durant la conferència,  va destacar l’aposta pel periodisme de qualitat: “M’agrada el periodisme que és car, minoritari, difícil i molest”. També va reivindicar el paper de la propaganda, en el sentit positiu. “Soc un gran defensor de la propaganda en el seu sentit positiu i ètic. Defenso la propaganda com una manera d’informar i de donar claus sobre l’obra de govern”.

Duran va remarcar la necessitat d’arribar al públic, especialment al públic jove, però també de ser conscients de l’impacte i limitacions de les xarxes socials. “Hem passat d’una època en què les xarxes socials eren la realitat a un moment en què les xarxes socials són un món, però no el nostre únic món”.

Oriol Duran va ser redactor al setmanari La Fura, SER Penedès-Garraf i Canal Blau de Vilanova abans de fer el pas a la comunicació corporativa. En aquest camp, el penedesenc va ser cap de Comunicació del grup d’Esquerra al Congrés dels Diputats i al Senat i també va ser el responsable de comunicació del grup republicà a l’Ajuntament de Barcelona, des d’on va coordinar la comunicació de Salut durant la pandèmia a l’àrea de Barcelona. 

El rector, Alfonso Méndiz, va tancar la sessió donant les gràcies al ponent i als assistents i recordant que aquest és un any molt especial perquè se celebra el 25è aniversari de UIC Barcelona. “Volem que els Alumni sigueu els nostres ambaixadors i que us sentiu orgullosos de la vostra universitat, tan orgullosos com ens sentim nosaltres dels nostres Alumni”, va concloure.