18/03/2015

Benigno Blanco: «No és fàcil fer una política a favor de la vida amb una llei com la vigent a Espanya, en matèria d’avortament»

El 6 de març passat l’advocat i president del Fòrum Espanyol de la Família, Benigno Blanco, va ser a la UIC per impartir un seminari de recerca, organitzat per l’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF). Entre altres coses, Blanco va abordar la situació de defensa de la vida a Espanya i de com influir en l’opinió pública.

En el marc dels seminaris que organitza periòdicament l’IESF per formar els seus investigadors, el president del Fòrum Espanyol de la Família va fer una anàlisi de les lleis espanyoles actuals al voltant de la maternitat, la vida i la família, i com actuar políticament per poder-hi influir.

En la seva intervenció, Benigno Blanco es va mostrar molt crític amb la llei de l’avortament actual, “de la qual l’últim missatge a la dona–va dir– és: si avortes, jo –l’Estat– t’ho finanço; si decideixes ser mare, tu mateixa, no tindràs cap suport públic. Amb una llei així –va continuar– no és fàcil fer una política a favor de la vida”.

Per al ponent d’aquest seminari, el gran cavall de batalla és la difusió de la ideologia de gènere: “El suport econòmic a activitats extraescolars que suposen un adoctrinament dels menors i adolescents en aquesta ideologia –va explicar Blanco– és quelcom que hi ha al darrere de la llei de l’avortament de 2010 i que es reflecteix en els primers onze articles”.

Des del punt de vista positiu i constructiu, el president del Fòrum Espanyol de la Família ha insistit que “tots podem, especialment si encoratgem els poders públics, ajudar a defensar la vida i la maternitat”, i va posar l’exemple de l’ONG Red Madre, de la qual ell és vicepresident: “Segons les dades que tenim, un 80 % de les noies que reben assistència d’aquesta ONG opten per la vida; és a dir –va concloure–, si fóssim capaços de no deixar soles les embarassades, aconseguiríem evitar un percentatge d’avortaments elevat”.

Els eixos de les intervencions en aquests seminaris giren, d’una banda, dels eixos de la Càtedra IsFamily Santander –salut, economia, educació, sempre en el marc de les relacions intergeneracionals familiars– i, de l’altra, de l’objectiu de l’Observatori de Polítiques Familiars i de l’Aula Molins, més enfocades al desenvolupament i la promoció de polítiques públiques.