21/07/2017

El balanç i el futur de UIC Barcelona, al Claustre Universitari

L’Aula Magna de UIC Barcelona va acollir ahir el Claustre Universitari de tancament del curs acadèmic. En l’acte, adreçat tant a personal docent com a personal d’administració i serveis de UIC Barcelona, es va fer balanç del curs 2016-2017 i es van anunciar les novetats per al curs vinent. D’altra banda, es va fer pública la nova estructura del Campus Salut Sant Cugat, així com alguns nomenaments, com és ara el de Pilar Fernández Bozal, com a degana de la Facultat de Dret. Per acabar, es va fer el repartiment de medalles a les persones que fa deu anys que treballen a la Universitat.

L’acte el va obrir el rector, el Dr. Xavier Gil Mur, que en primer lloc va agrair la tasca conjunta duta a terme durant el curs i va anunciar, entre altres qüestions, l’ampliació de la Clínica Universitària d’Odontologia.

Tot seguit, Ramon Bosch va explicar la implantació de l’ERP, coliderada per Frederic Casanovas, director de Sistemes d’Informació. Bosch va exposar el projecte d’implantació d’un nou sistema informàtic, l’abast de la tasca encomanada i l’inventari dels processos.

Per la seva part, el Dr. Jaume Armengou, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Relacions Internacionals, va destacar de quina manera l’eix de la internacionalització es consolida a UIC Barcelona i va posar l’exemple de l’ESARQ-School of Architecture, que el curs que ve tindrà alumnes de 32 nacionalitats. També va aprofitar per explicar que el curs vinent comencen el nou grau en Bioenginyeria, de la Facultat d’Odontologia, i el Màster Universitari en Psicopedagogia, de la Facultat d’Educació, es tracta del primer màster en línia que ofereix la Universitat.

A continuació, hi va intervenir el Dr. Josep Clotet, vicerector de Personal, que va explicar la nova normativa sobre la política salarial del personal d’administració i serveis (PAS), recentment aprovada pel Patronat i per la Junta de Govern.

Seguidament, hi va intervenir el Dr. Toni Mora, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència, que va explicar l’organització de la recerca a UIC Barcelona i va destacar els diversos ajuts econòmics aportats per entitats públiques i privades, que fan possible la continuïtat dels projectes de recerca.

Finalment, la Dra. Belén Zárate, vicerectora de Comunitat Universitària, va explicar la nova estructura del vicerectorat que, com a novetat, tindrà una nova àrea, la de Desenvolupament personal. Va destacar que vuit projectes de solidaritat que es desenvolupen aquest estiu a països com Guatemala, el Líban, Nicaragua o Israel, entre d’altres, s’han pogut acollir als ajuts que ofereix la Universitat.

Després de les compareixences dels membres de la Junta de Govern, es van lliurar les medalles de plata a les persones que fa deu anys que treballen a UIC Barcelona.