10/01/2019

Els alumnes de Dret tindran accés al ‘Master of Laws’ de la St John's University de Nova York

L’acord amb la universitat nord-americana permetrà als estudiants de UIC Barcelona realitzar un programa de postgrau amb reconeixement internacional. Entre els avantatges, els estudiants rebran una beca que subvenciona un 40 % de la matrícula.

Els alumnes del Grau en Dret de UIC Barcelona tenen des d’aquest curs un acord únic: la possibilitat de cursar durant un any el Master of Laws (LL.M.) a la St John's University de Nova York. Es tracta d’un programa de postgrau en Dret amb reconeixement internacional al qual molt poques universitats espanyoles tenen accés directe com ara el té UIC Barcelona. Després de fer aquest curs, els estudiants podran presentar-se al Bar Exam que, en cas d’aprovar, els permetria exercir als Estats Units.

La universitat nord-americana també oferirà als estudiants de UIC Barcelona la possibilitat de realitzar durant sis mesos un curs d’anglès jurídic previ al LL. M. per encarar el procés amb més seguretat.

Aquest acord va ser rubricat a Barcelona el 17 de desembre en una trobada a la qual van assistir el rector de UIC Barcelona, Xavier Gil; la degana de la Facultat de Dret, Pilar Fernández; la vicedegana, Montserrat Gas; la directora del Servei de Relacions Internacionals, Isabel Pera; la professora i coordinadora de relacions internacionals de la Facultat, María Mut; la gerent d’aliances globals i mobilitat del personal de UIC Barcelona, Celia Martínez i l'assistent de Relacions Internacionals, Josefine Male. Per part de la universitat nord-americana, hi van assistir el degà de la Facultat de Dret, Mike Simons, i la vicedegana, Sarah Kelly.

 


Classe magistral d’un LL.M. a Barcelona

Després de l’acte institucional, Simons va impartir un simulacre de classe (mock class) del programa LL. M. internacional. El degà de Dret a la St John's University va analitzar el cas “The Queen vs. Dudley and Stevens” de l’any 1884 des de la perspectiva del dret penal i del common law.

“Va ser una sessió molt participativa en la qual els alumnes van debatre sobre les diferents resolucions del cas i finalment van saber el veredicte del tribunal de l’època (High Court of Justice), que va jutjar el cas en el segle XIX i que constitueix un precedent clàssic de la jurisprudència del Dret penal dels EUA”, explica la Dra. Mut. 

Per part seva, la vicedegana Kelly va explicar en què consisteix un programa LL. M. i els requisits que els estudiants han de complir per ser admesos a la St John's University. També va abordar les condicions especials que tindran els alumnes de UIC Barcelona gràcies a la signatura d’aquest conveni, com ara que rebran una beca que subvenciona un 40 % de la matrícula.