28/11/2022

La 14a edició del Taller Transversal de Sostenibilitat analitza accions directes al voltant de l'acció climàtica

El 25 de novembre va tenir lloc la nova edició del Taller Transversal de Sostenibilitat, organitzat per l’Oficina de Cooperació i Desenvolupament Sostenible. “Acció climàtica, salut i compromís social” va ser la temàtica al voltant de la qual prop de 200 alumnes, repartits en 46 grups, van presentar els seus projectes de recerca, amb diferents propostes de millora de la cura del nostre planeta

El Taller Transversal de Sostenibilitat és una jornada anual oberta a tota la comunitat universitària en la qual es treballa de manera interdisciplinària alguna qüestió vinculada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Professors, experts externs i estudiants de tots els graus poden reflexionar i compartir projectes de recerca en un espai comú.

Des de primera hora del matí, la jornada va començar amb les exposicions orals dels projectes de recerca presentat pels alumnes relacionats amb els ODS 3, 13 i 17. En aquesta ocasió, els grups eren estudiants d’Educació Infantil i Primària, d’ADE, de Publicitat i d’Infermeria, que van ser avaluats per un tribunal d'experts en sostenibilitat, format per membres del PDI i del PAS de la Universitat i professionals externs.

La jornada es va tancar amb la conferència de la professora Carme Llasat, catedràtica de Física de l’Atmosfera de la Universitat de Barcelona. Llasat va començar felicitant UIC Barcelona per ser una universitat “capdavantera en el camp de l’acció climàtica i compromís social”.

Durant la seva intervenció, la professora de la UB va fer un repàs de les diferents conseqüències del canvi climàtic i va acabar fent una “crida molt gran a canviar el comportament”.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)