25/11/2022

La Universitat participa en la 5a edició del Congrés d’Empresa i Emprenedoria Altamar “Evoluciona” de Calonge i Sant Antoni

Sota el títol “Evoluciona”, el congrés va tenir lloc el 23 i 24 de novembre al Palau Firal de la localitat gironina de Calonge i Sant Antoni. Enguany, va posar el focus en l’experiència d’empreses emergents modèliques i com l’evolució és clau per al creixement i desenvolupament

Des del vicerectorat de Recerca, Innovació i Transferència, UIC Barcelona ha participat un any més en el congrés d’emprenedoria organitzat per Altamar, el viver i plataforma d’empreses de Calonge i Sant Antoni.

Amb la voluntat d’impregnar el sector empresarial gironí d’exemples inspiradors i projectes innovadors, el viver Altamar, de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, va organitzar dues jornades de ponències i networking. Amb ponents com el fundador de Red Points i Repscan, Josep Coll, que va parlar sobre “llibertat, lleialtat i respecte” com a tres valors importants dins el sector emprenedor; o Alejandro Catasús, cofundador de GoodNews, l’empresa de quioscos innovadora que vol ser l’“starbucks de les noves generacions europees”.

D’altra banda, des de la vessant de l’inversor, Christian Rodríguez va impartir la sessió “Les claus per crear una empresa emergent d’èxit”. Amb dades com ara que el 80 % dels negocis que comencen fracassen els tres primers anys, Rodríguez va donar les claus de les fases de la creació d’una empresa i el caràcter que ha de tenir un emprenedor.

El congrés es va tancar amb una ponència del conferenciant Victor Küppers. En clau inspiradora, Küppers va donar eines pràctiques per evitar que el dia a dia es mengi el món emprenedor: que el més important sigui el més important, sabent que de tant en tant cal parar, i tenir una actitud amable i agraïda.