04/03/2020

L’alumni Nerea Amorós Elorduy, guanyadora dels Premis Alumni 2020 en la categoria de millor projecte de transformació social

L’exalumna del Màster Universitari en Cooperació Internacional en Arquitectura Sostenible d’Emergència va obtenir el guardó pel seu projecte “Centres d’Estimulació Primerenca a Ruanda”

Nerea Amorós Elorduy, alumna de la promoció 2010-2011 del Màster Universitari en Cooperació Internacional en Arquitectura Sostenible d’Emergència ha resultat guanyadora dels Premis Alumni 2020, en la categoria de millor projecte de transformació social, pel seu projecte “Centres d’Estimulació Primerenca a Ruanda (CET)”, que desenvolupa des de l’any 2011 gràcies a l’impuls del Govern de Ruanda i de la oenagé UNICEF.

L’exalumna de UIC Barcelona va treballar per a UNICEF Ruanda en el desenvolupament dels estàndards constructius dels nous Centres d’Estimulació Primerenca per a nens i nenes que el Govern ruandès va decidir construir a tots els municipis del país. Nerea Amorós Elorduy va dissenyar els prototips per a aquests centres partint d’un enfocament holístic del nen i de l’estudi dels mètodes de construcció tradicionals del país, materials constructius accessibles i criteris de construcció adaptats per a zones sísmiques.

El primer prototip CET es va construir a Nyabiondo l’any 2011. Des de llavors, i fins a l’any 2015, Nerea Amorós Elorduy va participar en la construcció d’un total de 28 centres per tot el país, que donen servei a una mitjana diària de 450 nens i nenes d’entre 0 i 6 anys i també als seus pares. El projecte continua i, des de 2015, UNICEF ha construït 30 centres més repartits per tot el país. Actualment, treballa com a arquitecta consultora i com a investigadora independent a l’Est de l’Àfrica amb base a Kampala, Uganda.

Els Premis Alumni tenen la missió de reconèixer i promoure models personals, professionals i empresarials que transformen la societat, d’acord amb la missió de UIC Barcelona. L’acte de lliurament de guardons va tenir lloc el 3 de març a l’Aula Magna de UIC Barcelona.