20/04/2021

L’Iberoamerican Work Challenge Forum aborda el futur de l’ocupació juvenil amb la participació de líders empresarials de tot el món

UIC Barcelona va ser una de les dotze universitats organitzadores de l’esdeveniment, que el van seguir més de tres mil persones

Entre els dies 13 i 15 d’abril es va celebrar, en format en línia, l’Iberoamerican Work Challenge Forum, la primera trobada d’ocupació juvenil impulsada per dotze universitats de tot el món. UIC Barcelona va intervenir-hi com a universitat organitzadora de l’esdeveniment, a través del Departament d’Alumni & Careers i Desenvolupament Corporatiu. Durant les tres jornades, un centenar de líders empresarials i referents del món laboral van abordar el desafiament de l’ocupació entre els sectors més joves de la nostra societat.

L’esdeveniment va començar el dia 13, amb la intervenció de Juan Torroba, conseller delegat i cofundador de l’empresa BeWanted, que en la seva sessió titulada “Buscar feina no hauria de ser una feina”, va destacar que “l’entrevista de feina ha de demostrar a l’interlocutor que el que se li ofereix és, precisament, el que l’empresa necessita”. Per la seva banda, Claudia Márquez, consellera delegada i presidenta de Hyundai Motor Mèxic, va oferir una conferència titulada “Els pilars en els quals se sustenta l’èxit personal i professional” i, va destacar que “com a líder, és una responsabilitat adaptar-te als altres i no que siguin els altres els que hagin d’adaptar-se a tu”. Santiago García, cofundador del Future for Work Institute, va intervenir-hi amb una sessió titulada “Els joves i el futur de la feina”, en la qual va instar els joves a “conrear el seu capital social, la seva xarxa de relacions, per continuar desenvolupant-se professionalment i ser ocupables”. Cristina de Parias, membre de la Junta de BBVA Mèxic, va tancar la primera jornada de l’esdeveniment amb una conferència titulada “Cada dia té el seu afany”, en la qual va reivindicar els valors de la humilitat, l’honestedat, el compromís, la perseverança i la valentia a la feina.

L’endemà, el 14 d’abril, es van celebrar dues taules rodones i diverses conferències, en les quals van intervenir, entre d’altres, Rebeca Marciel, directora de Consultoria de Microsoft España, Francisco Fernández, director de Recursos Humans de l’Atlètic de Madrid, Alfonso Sánchez Tabernero, rector de la Universitat de Navarra o Martín Ticinese, president de la Cervecería y Maltería Quilmes. Aquest dia va tenir lloc, també, un Panell de Dones Líders moderat per Ivette Calvet, directora de Consultoria a CIA de Talentos, i en el qual van participar Natalia Spicker, presidenta de SheWorks!, Claudia de la Riva, consellera delegada de Nannyfytv, i Lorena Ponce de León, primera dama de l’Uruguai.

L’esdeveniment es va tancar el dia 15 d’abril amb diverses sessions orientades a professionals de Recursos Humans a càrrec de Sebastián Lorca, director d’Alumni i Career Services de la Universitat dels Andes (Xile), Francisco García Cabello, conseller delegat de Foro Recursos Humanos, Javier Sánchez Lamelas, fundador i conseller delegat de Top Line Marketing Consulting i Patricia Lajara, cap de Recursos Humans de Ralph Lauren Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

L’Iberoamerican Work Challenge Forum va tenir caràcter gratuït i el van seguir, durant els tres dies, més de tres mil persones.