11/10/2023

Nou investigadors de UIC Barcelona, entre els més influents del món

Investigadors de diferents àrees de la Universitat han estat inclosos novament en el prestigiós Ranking of the World Scientists: World’s Top 2% Scientists de la Universitat de Stanford, que reuneix prop de 200.000 científics de 26 àrees diferents. Un total de 3.736 dels seleccionats són espanyols

Per segon any consecutiu, investigadors de UIC Barcelona formen part del prestigiós rànquing elaborat per la Universitat de Stanford. Concretament, els nou investigadors i docents pertanyen a la Facultat d’Odontologia, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i a UIC Barcelona School of Architecture.

La Facultat d’Odontologia és present en el rànquing amb el vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement de la Universitat, Conrado Aparicio; el catedràtic i responsable de l’àrea de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial, Federico Hernández-Alfaro; el responsable de l’àrea de Periodòncia, José Nart, i el professor de l’àrea de Periodòncia Alberto Monje.

De la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, figuren en el rànquing la professora del Departament de Medicina Elena Valassi, la directora mèdica de l'Ace Alzheimer Center, vinculada a UIC Barcelona, Mercè Boada; així com Román Pérez, professor del departament de Ciències Bàsiques i responsable del Bioengineering Institute of Technology (BIT)

En el rànquing, també s’hi ha inclòs l’investigador Lorenzo Chelleri, de UIC Barcelona School of Architecture.
 
La llista elaborada per la Universitat de Stanford reconeix també els investigadors amb una carrera investigadora d’impacte en el seu àmbit de treball. Xavier Gil, professor del departament de Ciències Bàsiques i membre del Bioengineering Institute of Technology (BIT), hi és present per la seva dilatada producció científica dins l’àrea d’Enginyeria Biomèdica.

El Ranking of the World Scientists: World’s Top 2% Scientists de la Universitat de Stanford, que es publica en la revista Elsevier, ha estat elaborat a partir de diversos paràmetres, com el nombre de publicacions indexades, citacions rebudes, índex h, coautoria o un indicador compost (score).

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)