01/12/2023

Silvio Elías al Cicle Emprèn 2023: “El compromís amb el propòsit és fonamental perquè una empresa perduri”

El cofundador i president de Veritas, Silvio Elías, ha participat en la segona sessió del Cicle Emprèn titulada “I do like Mondays. VERITAS: el propòsit com a brúixola”, entrevistat per l’Alumni Núria Ramírez, periodista de RTVE. La sessió ha tingut lloc al Saló de Graus de UIC Barcelona i ha estat organitzada pel departament d’Alumni & Careers i el Vicerectorat de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement

“Com a emprenedor, tot allò que ha passat pel cor abans que pel cap ha tingut un impacte positiu”. Elías ha iniciat una primera part de la sessió en què ha remarcat la importància de connectar amb el propòsit i com aquest pot afectar els resultats de les empreses. De la mateixa manera, el president de Veritas ha indicat que una gran part de l’èxit dels negocis es deu a la implantació del propòsit i que així ho ha experimentat a Veritas: “El nostre propòsit és que les persones siguin la millor versió d’elles mateixes gràcies a Veritas i això fa vibrar els nostres clients”.

Elías ha assenyalat que un moment clau en el creixement de Veritas va ser quan van reformular el propòsit: “L’alimentació ecològica no era la finalitat sinó un mitjà per transformar el món cap a millor”. En aquest sentit, Elías ha compartit que aquesta definició del propòsit els ha ajudat a ser sostenibles durant més de vint anys d’existència fins i tot en moments de crisi.

A la segona part de la sessió, l’Alumni i periodista de RTVE Núria Ramírez ha repassat conjuntament amb Elías a través d’una entrevista els orígens i el present de Veritas. “El nostre repte principal és construir demanda, resoldre a la gent un problema que no sap que té”. I ha afegit: “Veritas és un espai on ajudem la gent a ser la millor versió d’ells mateixos”.

A la pregunta de què no pot faltar a un emprenedor, Elías ha respost: “Passió. Cal tenir passió pel teu projecte, tenir compromís i ser perseverant, però, sobretot, estar alineat i sentir el propòsit de l’empresa”. I destaca: “Envolta’t bé durant el teu camí com a emprenedor. No hi ha dies dolents que no puguin arreglar un bon equip humà”.

A la fase final de la sessió, els assistents han pogut fer preguntes al ponent i han gaudit d’un espai de networking per intercanviar idees i experiències.

L´esdeveniment ha tingut una benvinguda institucional a càrrec d´Òscar Carbó, director del Centre de Transferència de Coneixement i Valorització de la Recerca de UIC Barcelona. Aquesta sessió clou la tercera edició del Cicle Emprèn, que té com a objectiu oferir als alumnes, alumni i investigadors un marc sòlid de formació al voltant de les qüestions vinculades amb el finançament de projectes, els requisits legals o les eines públiques necessàries per emprendre.