18/03/2022

Torna el UICsocialday amb tres accions solidàries per a Ucraïna i vuit missions per a entitats locals

L’esdeveniment solidari va tenir una gran participació de la comunitat universitària, que es va sumar a les diferents activitats que s’oferien als campus, i que va fer que s’aconseguissin tots els reptes

Després de dos anys de parèntesi a causa de la pandèmia, UIC Barcelona va celebrar ahir, 17 de març, la V edició del UICsocialday al Campus Barcelona i al Campus Sant Cugat, l’esdeveniment solidari més significatiu del curs.

En aquesta edició, hi van participar onze ONG locals que van acostar l’alumnat, i tota la comunitat, al món social i al voluntariat de proximitat. Així mateix, atesa la situació d’emergència a Ucraïna, enguany també es van promoure tres causes socials centrades en l’ajuda al país i a les famílies refugiades a Barcelona. Malgrat la previsió de pluja, que va obligar a traslladar l’esdeveniment a l’interior, el UICsocialday va tenir una gran participació d’alumnat i professorat, que es van sumar a les diferents activitats que s’oferien als campus i que va fer que s’aconseguissin complir tots els reptes. Tot això es va organitzar amb l’objectiu de donar a conèixer diferents realitats socials i promoure el voluntariat en entitats socials properes amb les quals UIC Barcelona col·labora durant tot l’any.

A més del voluntariat de proximitat, el UICsocialday va promoure accions d’ajuda a Ucraïna centrades en el voluntariat d’atenció a les persones refugiades. En concret, es va animar a la col·laboració a través de la campanya de donacions de Càritas Internacional i la recollida de productes d’higiene personal per proveir els hotels que donen acollida als refugiats a Barcelona, a través de la Creu Roja i l’Associació Hogar de María.

Al mateix temps, durant el UICsocialday es va fer el minut de silenci, concentració que s’ha convocat durant els quatre dijous d’aquest mes de març. En aquesta convocatòria, es va donar veu al Consell d’Estudiants perquè llegissin el clam per la pau. Els representants del Consell de cada campus, Oriol Vergés i Mar Melero, van ser els encarregats de fer-ho en un dia marcat especialment per la solidaritat.

Gràcies a l’èxit de participació, el UICsocialday va aconseguir complir en poques hores totes les missions solidàries que es proposaven per al dia. Les diferents accions solidàries en benefici d’entitats locals van tenir el suport de les empreses Lindt, Disgo, Eurest i Caprabo i es van centrar a ajudar nens amb discapacitat auditiva, dones embarassades que es troben en situació desfavorable, famílies migrants o en situació desfavorable, persones amb discapacitat, persones grans i persones sense llar.

Totes les accions socials en benefici d’entitats locals van finalitzar ahir en el marc del UICsocialday, tot i que encara continuen en marxa els voluntariats amb els alumnes que lliuraran els materials que es van realitzar durant el dia, com les canastretes de bebè o els esmorzars solidaris. Les causes per a Ucraïna es mantindran actives durant les pròximes setmanes per mitjà del Servei d’Universitaris Solidaris del Servei d’Estudiants, així com les diferents propostes de voluntariat local amb les ONG que van participar en la jornada d’ahir.