28/09/2023

UIC Barcelona consolida resultats en el Times Higher Education World University Rankings

La Universitat consolida, un cop més, la seva classificació en el rànquing internacional de les millors universitats del món, el Times Higher Education World University Rankings 2024 (THE-WUR)

UIC Barcelona torna a posicionar-se en el Times Higher Education World University Rankings. En aquesta edició 2024, ha obtingut la posició 801-1.000 de les 1.904 universitats classificades de tot el món i, en l’àmbit nacional, la posició = 17 de les 56 universitats espanyoles classificades.

El rànquing d’universitats Times Higher Education (THE) s’ha basat en una nova metodologia WUR 3.0, que inclou 18 indicadors d’acompliment acuradament calibrats que mesuren l’exercici d’una institució en cinc àrees: ensenyament, entorn de la recerca, qualitat de la recerca, indústria i perspectiva internacional.

UIC Barcelona, en aquesta edició, ha incrementat les puntuacions respecte de l’anterior en dos dels cinc pilars que conformen el rànquing: ensenyament (+ 5,2 %), i perspectiva internacional (+ 2,2 %). Aquest últim pilar posiciona UIC Barcelona entre les cinc primeres universitats espanyoles.

THE World University Rankings continua sent el rànquing internacional líder que sustenta l’excel·lència en l’educació superior. En aquesta edició, es publica una classificació de 1.904 institucions de 108 països, a partir d’una participació de més de 2.673 institucions d’educació superior i recerca d’àmbit mundial. La classificació d’aquest any va analitzar més de 134 milions de citacions en 16,5 milions de publicacions de recerca i va incloure respostes a enquestes de 68.402 acadèmics de tot el món.

L'Oficina de Dades Estadístiques i Rànquings de UIC Barcelona té com a objectiu mesurar l’acompliment de les diferents dimensions que componen la Universitat a través de la dada i l’evidència, que permeten visibilitzar-la tant a escala nacional com internacional a través de l’impacte social que produeixen els rànquings i les llistes.